WEBLOG OVER CHARLES J. BRUINSMA
Door MARJON BONNERMAN-KAMMINGA, met medewerking van Gina Proosdij en Esther Baumbach. Bruinsma: "Winning isn't everything, it is the only thing" and "Kindness is a weakness".
artikelen
Foto album
Bruinsma

 Foto: Charlie Bruinsma jr.

_____________________________

 

Als student in Londen (1991-1994) was Charlie Bruinsma jr. lid van een studentenvereniging, waar alleen jongens lid van mochten worden, geen meisjes. Een behoorlijk rechts brallerig clubje van zo'n twintig tot vijfentwintig man. De heren studenten van toen zijn tegenwoordig werkzaam in het zakenleven, zijn advocaat, werken op diverse Europese beurzen of in het vastgoed, zoals Bruinsma.

Bij die studentenclub bijeenkomsten werden heel vaak Duitse marcheerliederen uit volle borst meegezongen, zoals het Horst Wessel lied, Westerwald Lied, in einem Polenstädtchen, et cetera. De studentenclub met Bruinsma was destijds regelmatig betrokken bij vernielingen in Londense restaurants, wanneer de heren daar gegeten en gedronken hadden- puur uit balorigheid. Of ze vlogen af en toe met een man of twintig op vrijdagmiddag vanuit Londen naar de Costa del Sol toe en dan zondagavond weer terug.

Aan de Costa werd er dan weleens een pilletje in cola van jonge vrouwen gedaan, zodat de heren plezier hadden. Daar werd ook in 1993 een keer een strandtent totaal aan gort geslagen door deze chique heren studenten van de London Business School, na een ruzie met een groep Nederlanders. Fijne gentleman was jij toen, Charlie? Of stond de gentleman-modus toen af en toe ook even uit misschien? Schaam je Charlie Bruinsma jr.! 

Foto: Een 23-jarige Charlie Bruinsma jr. als student (links staand in spijkerrokje) tijdens ontgroening in 1992 (London Business School). Hier verkleed als dames van lichte zeden. LOL

Foto: Charlie Bruinsma jr. alias 'De Lange' gemaskerd met glas champagne.  

Foto: Charlie Bruinsma jr. op 20-jarige leeftijd in 1989 tijdens vakantie in Italië.


Foto: Directeur Bruinsma senior (archief). Hier circa eind jaren zestig in een vliegtuig.

  

YouTube clip: Oktoberfest van 1976 in München. Een man irriteert bezoekers van het Oktoberfest. München wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Heimat van Charlie Bruinsma jr., omdat hij in het najaar zijn hoofdkantoor vastgoed, vanwege naderende Brexit, van Londen naar München en Frankfurt gaat verhuizen. Toll! Sehr toll, Lange

YouTube clip van Duitsland.

YouTubeclip Parijs. Parijs is absoluut een van de favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en datzelfde gold voor zijn zuster Fleur. Dat hij daar geregeld komt is dan ook niet verwonderlijk.

Charlie Bruinsma jr. gaat voorlopig voor het overgrote deel in München wonen vanwege zijn vastgoed betrekkingen. Hij zal dat afwisselen met Londen en Parijs (want Bruinsma wil zelf overal bij zijn). In München heeft hij een huis aangekocht (via zijn kantoor) in de wijk Bogenhausen, vlak bij het Herzogpark.

Dat huis wordt toegevoegd aan de bezittingen van het kantoor. Het vrijstaande huis bestaat uit drie etages en op de 2e etage woont de Chinese/Aziatische Ping. Deze 31-jarige dame heet Ping en komt oorspronkelijk uit Shanghai en is een van Bruinsma's verkoop/verhuur managers vastgoed in München en Parijs, hoewel de Chinese/Aziatische Ping de helft van de maand in Parijs verblijft.

Stephanie Fürstner, Bruinsma's rechterhand, woont in een appartement op steenworp afstand. Bruinsma verblijft enkele dagen per maand in Londen en voor de rest verdeelt hij zijn tijd tussen München, Frankfurt en Parijs. Bruinsma's kantoren participeren samen met andere vastgoed kantoren in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië.

 

  _____________________

  

 

Foto: Dhr. Anton Bruinsma, oprichter van RAAK limonade/frisdrank begin jaren zestig.

 

Foto: De puissant rijke RAAK directeur en oprichter Dhr. Anton Bruinsma. Hier op 49-jarige leeftijd op 6 juni 1970. Anton Bruinsma is voor Charlie jr. zakelijk gezien het absolute voorbeeld ('adoratie') van hoe een zakenman moet zijn.

 

RAAK Limonade (archief).

 

 

Foto: De Duitse merken RITTER SPORT chocolade en MILKA schokolate (echte Duitse chocolademerken). Ritter chocolade en Milka chocolade zijn de favoriete chocolademerken van Charlie Bruinsma jr. en van zijn wijlen zusje Fleur Bruinsma. Als Bruinsma al zondigt dan is het voor deze chocolade.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is ook een fervent theedrinker. Zowel groene thee als zwarte thee. Hij drinkt altijd thee uit een theekopje met schotel en nooit uit een mok of beker (deftige kakker Bruinsma ;-) ).

 

Foto: Fleur Bruinsma in 1982 in de oude trapauto van haar broer (zij is hier bijna 3 jaar oud). Fleur is het kleine zusje van Charlie Bruinsma jr.

Foto: Fleur Bruinsma op de bank liggend in 1997.

 De YouTubeclip heet Muss i denn zum Städtele hinaus, gezongen door Duitse meisjes. Het Duitse liedje Muss i denn zong Fiona, de moeder van Charlie en Fleur Bruinsma, altijd voor haar kinderen toen ze klein waren.

____________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens een klassieke autorace in Engeland. 

Foto: Fiona Collins in 1967 op 19-jarige leeftijd in Londen (de moeder van Charlie).

Foto: Een 28-jarige Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr., in 1976 aan de kust van Normandië, Frankrijk. 

Foto: Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1988 op 40-jarige leeftijd.

 

Foto: Fiona Collins, de Londense familierecht advocate en de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1999.

Foto: Fiona Collins in 2000 golfend tijdens vakantie in Frankrijk.

 

Canvas foto: Charlie Bruinsma jr. met zijn moeder Fiona in 1970, tijdens een dagje uit in de Duitse stad Essen.

 

Foto: De vader van Charlie Bruinsma jr (Bruinsma senior) Hier rond 1990 in Zuid-Frankrijk.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. alias De Lange.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. hier in Beieren (Zuid-Duitsland) in 2014. Bruinsma is hier 45 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. skiënd in Courchevel 1850 in de Franse Alpen. YouTube clip van Courchevel 1850. Al sinds de jaren negentig gaat Bruinsma skiën in Courchevel 1850 samen met zijn zusje Fleur en moeder Fiona.

Bruinsma: "Tegenwoordig komen er onder meer luidruchtige Russen en Russische geblondeerde dames met bontjassen. In uitgaansgelegenheden zijn ze aanwezig- maar ik bemoei mij daar niet zo mee- ik kom daar puur om te skiën. Wat dat betreft ben ik beetje een einzelgänger. Alleen Stéphanie en Ping (Bruinsma's twee vrouwelijke zakelijke rechterhanden) gaan weleens mee."

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. (hangend in het midden) tijdens zeilwedstrijd nabij St-Raphaël, Zuid-Frankrijk, in 2002.

 

Foto: Fleur Bruinsma, het jongere zusje van Charlie Bruinsma jr. Fleur is hier vijf jaar oud, begin 1985.

 Foto: Fleur Bruinsma in 1989 (9 jaar oud) tijdens vakantie in Frankrijk.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in zijn pyjama in 1974 samen met zijn Engelse grootvader (opa Collins), die Charlie letterlijk bovenop de grote kast zet.

Foto: Charlie Bruinsma jr. viert zijn vijfde verjaardag op 17 januari 1974.

Foto: Charlie Bruinsma jr. klimmend op de hunnebedden in Drenthe, rond 1971,1972, tijdens een dagje uit.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. zeilend.

Foto: Een recht in de camera kijkende Charlie Bruinsma jr. (links) samen met een jeugdvriendje zo rond 1974. Charlie hier 5 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1974. Charlie hier 5 jaar oud. (Op een verjaardagsfeestje met slagroom op z'n gezicht).

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970 in pyjama met drinkbeker. Hier tijdens een nachtje logeren bij een huishoudster van de familie Bruinsma (Anna van Beek) in Hilversum.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1972 of 1973 met zijn 'Teddybeer....'. Bruinsma is hier zo'n drie of vier jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarige kleuter spelend op zijn slaapkamer in 1973

Foto: Charlie Bruinsma jr. zo'n 11 maanden oud in december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1987 op 18-jarige leeftijd tijdens vakantie in Flayosc, Zuid-Frankrijk.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 (39 jaar oud).

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier 39 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. thuis in zijn speelkamer in 1970.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. is hier 10 maanden oud tijdens Sinterklaas pakjesavond op 5 december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarig jongetje bij Sinterklaas en zwarte Piet in december 1973.

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens Sinterklaasfeest in december 1970. Hij is hier bijna 2 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1973 als 4-jarig jongetje.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in 2016, in de streek Pays de la Loire, in Frankrijk.

 

Foto: De heer A. Bruinsma (archief) hier in de sneeuw in Zuid-Duitsland (Tirol). Foto dateert uit de begin jaren zestig.

Foto: Directeur Bruinsma senior.

De heer Bruinsma senior hier op bezoek in Hilversum rond 1960. Rechts is een stukje van het Hilversumse Raadhuis te zien. Directeur Dhr. Bruinsma staat naast een Renault auto. In dit soort auto's van de zaak reden vertegenwoordigers van de Limonade/Frisdrankenfabriek door Nederland.

Foto: De heer Bruinsma senior, hier rond 1965,  tijdens een bezoek aan Oostenrijk.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. onder de douche in 1990 op 21-jarige leeftijd. (Foto ontvangen van Pauline. Dat moest ik erbij vermelden).

Foto: Fleur Bruinsma viert haar 23ste verjaardag op 25 november 2002.

Canvas foto: Fleur Bruinsma hier in Parijs, in 2002.

 

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 1999 (20 jaar). 

Fleur Bruinsma, de jongere zus van Charlie, studeerde om notaris te worden. In 2002 rondde zij de eerste fase af van haar studie. Zij was een ambitieuze tante. Fleur sprak naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Uiteindelijk wilde zij notaris zijn in Parijs of in München of zelfs in Rome of Milaan. Hun avontuurlijkheid lag daaraan ten grondslag.

Broer Charlie dacht daar hetzelfde over met vastgoed; alles moest internationaal worden aangepakt. Hij zei: ''Fleur en ik blijven altijd samen of het nu Londen, München, Parijs, Milaan of ergens anders is, dat maakt niets uit. Zij mag ook mijn belangen barmhartigen als notaris, want Fleur is één van de zeer weinige mensen aan wie ik dat zou toevertrouwen.''  En Fleur zei uiteraard precies hetzelfde over haar broer.

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 2003 (23 jaar).

Fleur Bruinsma hier in 2003 in Frankrijk met een bok. De lesbische Fleur is de oogappel van haar broer Charlie. Fleur was vroeger stiekem verliefd op voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en actrice Tatjana Simic.  Dat vond zij hele leuke dames.

Foto: Fleur Bruinsma, hier 22 jaar oud, tijdens vakantie op Sicilië (Italië) in 2002.

 

 Foto: Suske&Wiske (bron: google).

Charlie en Fleur Bruinsma waren vroeger enorme fans van de Suske&Wiske stripboeken. Ze hadden thuis als kind alle delen uit  die reeks. Dat waren zeer veel stripboeken. Toen Fleur nog klein was, las Charlie altijd de teksten voor.

Fleur had ook van die hele grote plastic opblaasbare poppen van alle karakters van de Suske&Wiske op haar slaapkamer staan. Aan de onderkant zat er zand in de poppen, zodat ze konden tuimelen en rechtop bleven staan. *(met dank aan voormalig huishoudster mevr. Nieuwenhuizen) 

YouTube clip: Oude trambanen in Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. heeft een fascinatie voor oude Duitse en Zwitserse tramwagons vanaf 1940 t/m de jaren tachtig. Met moderne trams heeft hij niets. Bruinsma vindt de nostalgie van deze oude wagons prachtig.

Nu heeft Charlie wel een oude ziel wat dat betreft en voelt hij zich eigenlijk niet thuis in deze huidige tijd. Eigenlijk is Bruinsma een soort time traveller ;-)    

 

  Michel Delpech met 'Pour un flirt'. Bij dit liedje dacht Fleur Bruinsma, toen zij nog een klein meisje was, dat hij 'Pour un Fleur' zong, haar naam dus. Haar broer Charlie die dat grammofoonplaatje had, moest het vaak draaien voor zijn kleine zusje.

 The Human League met Tell Me When..

De muzieksmaak van Charlie Bruinsma jr vanaf zijn jeugd: The Police Albums (o.a. het album Regatta de Blanc) vond hij goed, maar was/is ook fan van Duran Duran en The Human League, daarnaast ook oude pop muziek plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, en af en toe ook Deep&Dope (house music), en uiteraard klassieke muziek zoals Mozart en Vivaldi.

________________________

 

  

  Foto: De Duitse weervrouw Stephanie Meissner. Volgens Charlie Bruinsma jr. een van de mooiste weervrouwen ooit....!?!

____________________

 

Foto's Kater Rocky (1995-2011). Dit is de binnenhuiskater van Charlie Bruinsma jr. Zijn zusje Fleur Bruinsma had hem nog uitgezocht als kleine kitten in zomer 1995. De kat is gestorven op 5 december 2011 op 16-jarige leeftijd.

Om vijf uur 's morgens op 5 december 2011 stierf de kat in de armen van Charlie in diens slaapkamer in zijn Londense huis in Chelsea&Kensington. Het beestje sliep 's nachts altijd bij Bruinsma op bed. Rond vijf uur die bewuste ochtend sprong de kater van bed af met een harde klap en maakte een angstaanjagend miauwend geluid. Bruinsma sprong direct zijn bed uit en trof het diertje liggend aan, terwijl zijn ogen snel heen en weer draaiden.

Charlie aaide de kater zachtjes en probeerde het dier gerust te stellen, maar hij wist dat het ging sterven. Hij kon weinig meer doen. Dertig seconden later blies de kater zijn laatste adem uit. Bruinsma heeft daarna zijn maatje naar beneden gedragen en op zijn favoriete stoel gelegd op een dekentje. Het wrange was dat Bruinsma op 7 december een afspraak had staan bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. (met dank aan Bruinsma's oud werkster mevr. Anna van Beek)

 

  Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 op 39-jarige leeftijd.

 

Foto: Joachim Peiper met gezin in 1960 in Stuttgart (bron: google). Charlie Bruinsma jr. heeft op zijn studeerkamer een aantal portretten aan de muur hangen van o.a. Napoleon, acteur Alain Delon en deze oud Waffen SS panzer-kolonel/officier in SS uniform afgebeelde Peiper.

Nogal omstreden dacht ik zo, maar Bruinsma zegt: "Ik kijk alleen maar naar het militaire aspect en niet naar een ideologie daarachter. Ik heb veel waardering voor militaire genieën. Peiper was een groots man. Iemand die voor zijn soldaten stond en gerespecteerd was. Een echte vent. Peiper was moedig, hij gaf nooit op, was onbezweken en erg loyaal, en dat zijn uitstekende eigenschappen."

Josef von Arnim, een jongere broer van de Duitse oma van Charlie Bruinsma jr., Philippine Collins-von Arnim (Zij was de Duitse moeder van Charlie's moeder Fiona), heeft bij de Duitse Waffen SS pantserdivisies gediend van 1940 t/m 1945, tot het einde van de WOII (Josef von Arnim vocht in Italië, Frankrijk en in Charkov). 

Bruinsma hierover: "Het was heel gangbaar om in die tijd als Duitse jonge twintiger het leger in te gaan, verplicht zelfs. Mijn moeder sprak daar nooit heel veel over thuis. Zij kende haar Duitse oom Josef nauwelijks."

(geplaatst door Gina Proosdij op 20 augustus 2017)

 

 Foto: Logo Schwarzkopf. Charlie Bruinsma jr. gebruikt altijd Schwarzkopf produkten voor zijn haren. Bruinsma gebruikt veelal Syoss shampoo en conditioner van Schwarzkopf. (dank aan Barbara)

De film 'Dangerous Liaisons' uit 1988 behoort tot de favoriete flims van Charlie Bruinsma jr. (met o.a. John Malkovich). Ook de periode van Chateau Versailles omstreeks 1750-1820 (Lodewijk XVI) en de periode Napoleon, vindt 'De Lange' zeer interessant. 

Foto: Koning Ludwig II van Beieren. De vier uur durende speelfilm over Ludwig II, gemaakt door de befaamde Italiaanse regisseur Visconti in 1972, staat bij Charlie Bruinsma jr. in de top vijf van favoriete films.

Foto: James Bond uit 'a view to a kill'. De favoriete Bond van Charlie Bruinsma is Roger Moore. Hier in deze film met bad guy Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken. Bruinsma is een groot liefhebber van de James Bond films.

__________________________________

 

De kledingstijl van Charlie Bruinsma jr. (fotobron: Google.  IOU long coats en fashion brand men)

 

 

 

 

Zakelijke Charles Bruinsma en zijn zuster Fleur.

 

Charlie Bruinsma jr. was enkele maanden geleden te gast bij een Londens commercieel radiostation om met een paar andere gasten te praten over Brexit en de gevolgen voor de bank en vastgoedwereld. Bruinsma heeft jarenlang in Londen gewoond en woont tegenwoordig in Duitsland, in München en Frankfurt am Main. Bruinsma had een paar opmerkelijke uitspraken in dat radioprogramma. Hij zei onder meer: "Die oempa loempa van een burgemeester van Londen (Sadiq Khan) is totaal ongeschikt voor zijn ambt. I don't like him. He's a malicious man. Hij is in 2016 louter gekozen door de proletarische gruwelen van de multiculturele shithole die Engeland aan het opslurpen is."  En over Jeremy Corbyn was Bruinsma ook al niet al te positief. Hij zei: "Die Corbyn is een absolute horreur voor Engeland. Ze zouden deze man een algeheel gebiedsverbod voor Westminster moeten opleggen. Corbyn mag never ever in de buurt van 10 Downing Street komen." 

Er werd gegniffeld aan tafel door de andere twee gasten. Meneertje Bruinsma was weer eens arrogant en laatdunkend. Buiten dat had Bruinsma wel zinnige dingen te zeggen over internationaal vastgoed en banken. En dat allemaal in perfect accentloos Engels (Queen's English). Hij spreekt wel zijn talen, dat moet je hem nageven. 

Reactie Marjon Bonnerman: Voor het overige: Charlie Bruinsma jr. houd toch een keer je große Fresse dicht! Je bent de laatste tijd bijzonder arrogant, beledigend ook. Met zijn vader heeft het nooit geboterd en ook met zijn twee jongere broertjes heeft hij niet veel op. Zijn vader, wonend in Parijs en voornamelijk in Zuid-Frankrijk, liet doorschemeren dat hij zich vaak schaamt voor zijn oudste zoon. In 2004 liet Charlie zijn vader en toenmalige stiefmoeder Stefanie van Lier doodverklaren dmv een rouwkaart. Zijn vader Bruinsma senior is hier ziedend over geworden. Kort daarvoor hadden Charlie jr. en zijn vader hoogoplopende ruzie gekregen, dat moet zeer heftig zijn geweest. Het was kort nadat zijn zusje Fleur was overleden. De koppige Charlie Bruinsma jr. probeerde in januari 2010 de notaris van zijn vader om te kopen om zodoende inzage te krijgen of hij überhaupt wel in zijn vaders testament was opgenomen. Als dat niet het geval was geweest, dan wilde Charlie het testament laten 'aanpassen' tegen betaling. Maar het mislukte, en vader Bruinsma werd direct ingelicht door de notaris en die gooide vervolgens zijn zoon direct uit zijn testament. De relatie tussen vader en zoon Bruinsma was toch al kapot, dus Charlie jr. haalde schamperig zijn schouders op. 

Met name met zijn twee jaar jongere broer Bobby heeft Charlie jr. altijd al onmin gehad, van kinds af aan al. In 2016, na een verzoeningspoging van zijn nieuwe stiefmoeder Louisa, kwam Charlie Bruinsma jr. opdraven bij een feestje aan boord van Bruinsma senior' boot in de haven van Monaco. Bobby Bruinsma was daar ook aanwezig en dat boterde niet zo tussen de twee broers. Charlie jr. zei op een gegeven moment tegen zijn broer van "Ik denk dat Pa en Ma jou vernoemd hebben naar de hond van Kuifje (Bobby). Jij keft ook altijd braaf als papa jou iets beveelt (Bobby Bruinsma werkt als directeur voor een van Bruinsma senior' ondernemingen). Er ontstond frictie tussen de twee broers. Charlie Bruinsma jr. rookte allesbehalve de vredespijp. Het "gezellige familiefeestje" was niet helemaal gelukt, zei iemand achteraf. 

Charlie Bruinsma jr. was boos en later emotioneel toen hun overleden zusje Fleur ter sprake kwam. Charlie jr. was op dreef en hij zei tegen zijn twee jongere broers ten overstaan van alle aanwezigen: "Ik was de enige die zich altijd gekommerd heeft om Fleurtje. Ik plakte altijd een pleistertje op haar wondjes wanneer ze zich bezeerd had. Ik smeerde iedere dag boterhammen voor haar toen ze klein was. Ik troostte haar altijd. Jullie plaagden Fleur altijd omdat ze een tijdje lichtelijk stotterde als kind zijnde. Ik heb haar altijd geholpen daarmee en zij is van haar stotteren afgekomen, niet dankzij jullie twee. Nee, jullie maakten je zusje altijd belachelijk daarmee. Denken jullie überhaupt nog weleens aan haar? Nou? Zij is degene die nu begraven ligt onder de grond. Jij (Bobby) en Ferdinand (andere broer) hebben niet eens de moeite genomen om tijdens Fleur's begrafenis iets te zeggen. Ik heb destijds zelf alles moeten regelen. Hoe durven jullie jezelf haar broer te noemen. Fleur was meer mens dan dat jullie twee bij elkaar ooit zullen zijn. Fleur's definitie van het leven was liefde. Zo was haar leven: liefde." 

Zijn Nederlandse tante die ook aanwezig was nam haar neef Charlie jr. apart en heeft een tijdje rustig met hem gesproken. Niemand zei wat, er heerste stilte, alsof er een bom was afgegaan. Charlie Bruinsma jr. vertrok daarna van de boot.


door Marjon Bonnerman-Kamminga,  22 september 2018

_________________________________________________________________________________________________________________________Charlie Bruinsma jr. was afgelopen zaterdag (1 september 2018) toeschouwer bij de Duitse Bundesliga voetbalwedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Werder Bremen. 'De Lange' zat in een skybox in de Commerzbank Arena met wat bevriende Duitse zakelijke lieden- en hij had voor de wedstrijd een aardige discussie met een bestuurslid van Eintracht Frankfurt. Bruinsma was het totaal niet eens met de huidige kleur van het thuisshirt van Frankfurt, en daar bemoeide hij zich mee. Volgens Bruinsma behoort dat een traditioneel rood-zwart gestreept thuisshirt te zijn met verticale banen en niet volledig zwart zoals nu het geval is. Je moet niet teveel sleutelen aan een traditioneel mooi shirt. Een thuisshirt moet heilig zijn, vond Bruinsma. Hij vond dat nieuwe zwarte thuisshirt maar een lelijk ding.

 (Dit is het enige juiste Frankfurt shirt volgens Bruinsma).


Reactie Esther Baumbach: hahaha die Charlie toch LOL. Je gaat zo'n bestuurslid van Frankfurt toch niet ter omwille van een voetbalshirt de les lezen? Jezus Lange, bemoei je daar toch niet mee. Dat gaat jou toch niets aan?


ESTHER BAUMBACH

  3 september 2018

_____________________________________________________________________________________________________


 

Vorige week bracht Charlie Bruinsma jr. twee dagen door in Rijnland-Palts, Duitsland. Bruinsma, tegenwoordig woonachtig in  München en Frankfurt, ging o.a. een dagje zeilen over de Rijn met bekenden. 'De Lange' neemt bijna nooit vakantie (geen tijd voor), maar een dagje varen over de Rijn beviel hem wel. Hij was getooid met een grijze Herringbone Tweed flat cap en zonnebril met violet kleurige glazen en bloeide helemaal op tijdens het boottochtje. Hij zit dan meestal ergens bij de reling en staart in gedachten verzonken voor zich uit. Bruinsma en gezelschap deden ook nog even het plaatsje Heidelberg aan, waar onder meer appelgebak met slagroom werd genuttigd.

Weetje: nu weet ik toevallig, dankzij een oud werkster van Bruinsma, de maat van Charlie Bruinsma jr's tweed flat cap - en dat is pet maat 60/61. Bruinsma houdt wel van tweed en ook van tweed visgraat jassen. Charlie Bruinsma jr. heeft alleen maar jassen met knopen, want ritssluitingen verfoeid hij, dat vindt-ie niks.

YouTube clip: Rivier de Rijn in Rijnland-Palts, Duitsland. 

 

 

    ESTHER BAUMBACH

      14 augustus 2018

___________________________________________________________________________________________________

      


 YouTubeclip: Supercars in München.

Charlie Bruinsma jr. woont en werkt tegenwoordig, sinds september 2017, in Duitsland; in München en Frankfurt.

Onze Immobilienunternehmer Herr Bruinsma (alias Carl-Ludwig Bruinsma) resideert in het Zuid- Duitse München en ook in Frankfurt am Main. De Lange houdt van klassieke auto's. Zelf bezit Bruinsma een klassieke zwarte Mercedes 560 SL Roadster uit 1986. Daarnaast bezit hij ook een klassieke witte Porsche 997 Speedster. In deze twee auto's rijdt hij rond in Duitsland. In de bovenstaande YouTubeclip zie je vooral de Maximilianstraße. Bruinsma's moeder Fiona is zelf half Engels half Duits. Bruinsma zei: '' Mijn moeder is qua mentaliteit een echte Duitse zoals haar Duitse moeder, mijn grootmoeder dus. Ik beschik ook over een typische Duitse mentaliteit: nooit opgeven en altijd doorgaan tot het einde.

Ik was geen echt moederskindje, dat was mijn zusje Fleur wel, ik volgens mij niet zo hoor. Alhoewel mijn moeder mij uiteraard dierbaar was. Ik heb ook vaak strijd gehad met mijn moeder, vooral toen ik begin jaren negentig in Londen studeerde, waar zij toen ook woonde na de scheiding van mijn vader in 1981. Ellenlange discussies over juridische zaken of andere onderwerpen. In zomer 1993 heeft m'n moeder mij een keer van het politiebureau moeten komen ophalen, nadat ik en een paar medestudenten waren opgepakt na een illegale speedboot-race op de Theems. Ze was toen zo kwaad op mij dat ze enkele dagen geen kontakt heeft gezocht heeft met me. Op een eindejaarsfeest in 1994 in Londen was ik met een paar vrienden verkleed gegaan als Duitse SS officier, want het thema was geschiedenis/oorlog. Na afloop van dat feest ben ik nog even langs mijn moeder gegaan in dat Duitse SS uniform. Om het kort te houden: ze was not amused. Ik werd twee dagen later bijna aan mijn oren meegesleept naar het Imperial War Museum in Londen. We stapten in haar witte Porsche 914 uit 1975 en reden er naar toe. Onderweg kreeg ik enorme slappe lach, dat was onbedaarlijk en verschrikkelijk. Mijn moeder zat haar hoofd te schudden en zei zachtjes 'you bloody idiot'. Ik nam het niet zo serieus." 

 

Charlie Bruinsma jr. zelf heeft het uitstekend naar zijn zin in Duitsland. Hij zei: "München en Frankfurt zijn geweldige plaatsen. De mentaliteit komt sterk overeen met de mijne en je hebt prachtige, overweldigende natuurgebieden hier, zowel in Hessen als in Beieren." Hij spreekt vloeiend drie talen. Naast het Nederlands spreekt Bruinsma vloeiend Engels en Duits.

Bruinsma kent ook Mario Basler (een voormalig Duitse voetballer). Met een clubje gaan ze o.a. weleens golfen. Bruinsma kent Basler van diverse vastgoedzaken. Bruinsma's Duitse vriendin Stéphanie Junghans kent overigens de vrouw van Basler. (Nou Charlie, mijn echtgenoot is zelf een Feyenoord fan en hij zegt dat die Basler vroeger een naar en vervelend mannetje was als speler van Werder Bremen, en dat Feyenoord zijn Werder Bremen in 1994 twee keer klop heeft gegeven).

Update: Charlie Bruinsma jr. over het komende wereldkampioenschap voetbal dat 14 juni 2018 begint: "Er zijn in mijn zienswijze vier landen die het WK kunnen winnen en dat zijn 'Duitsland, Frankrijk, Spanje of Brazilië. Mijn finale voorspelling is Duitsland tegen Frankrijk. Hoewel der Deutsche Mannschaft niet heel erg in goede doen is de laatste wedstrijden en dat is nog mild uitgedrukt. Ook omdat ze vier jaar geleden al wereldkampioen zijn geworden, missen ze nu misschien net die laatste paar procent om het weer te worden. Dat kan een mentaal probleem zijn, plus die twee Duits-Turkse spelers die voor de nodige commotie hebben gezorgd wat een negatieve uitwerking zou kunnen hebben. Ik had die twee Turkse jongens niet eens meegenomen naar Rusland, want met zo'n Özil win je geen oorlog. Er ist überbewertet und ein Spaßvogel en laat het zelden zien in grote wedstrijden. Maar uiteindelijk denk ik wel dat Duitsland ver komt of zelfs de finale gaat halen. En dat alles onder leiding van 'Kampfgruppe Löw'. Landen als Argentinië, België, Portugal en Engeland zijn niet meer dan outsider." 

Op de vraag voor wie Bruinsma is tijdens dit WK zegt hij: "Ik volg Duitsland en Engeland. En nee, niet met een voetbalshirt aan of zo, dat doe ik nooit, ook niet wanneer het Nederlands Elftal speelt. Voor al dat gehos moet je niet bij mij zijn. Al die verkleed poppenkast is niks voor mij. Met Braziliaans voetbal heb ik echt totaal niets met al die samba trucjes strandvoetbal, ik vind dat verschrikkelijk vervelend voetbal. Met Engeland zal het wel weer zoals gewoonlijk een pot nat worden. De Duitsers daarentegen hebben die winnaarsmentaliteit die onontbeerlijk is om kampioen te worden en dat spreekt mij uiteindelijk het meeste aan." 

 

door Marjon Bonnerman-Kamminga, 13 juni 2018

 

 

        

Linkerclip: RE-enactment (naspelen) van het Ardennenoffensief (Battle of the Bulge) dat plaatsvond van 16 december 1944 tot 25 januari 1945. Hier nagespeeld in december 2013 in de Ardennen. Charlie Bruinsma jr. zelf doet af en toe mee aan een re-enactment battle. In de linker bovenstaande YouTube clip komt Bruinsma op 4:55 minuut met zijn Duitse Waffen SS groep de heuvel afstormen. De Waffen SS re-enactment kampfgruppe waar Bruinsma deel van uitmaakt, was ook actief in de Belgische Ardennen, Tsjechië en Italië. Rechterclip: de echte Waffen SS. 

 

Charlie Bruinsma jr. heeft een aantal keren met zo'n Ardennenoffensief veldslag, en andere veldslagen, meegedaan en overleefd ;-), in december 2013 en in december 2014 en zelfs daarvoor en daarna. Charlie Bruinsma jr. vocht mee met de Duitse Waffen SS panzer-division; de groep die in het bovenstaande filmpje (links) te zien is. In het linker filmpje is Bruinsma te zien als Duitse panzergrenadier. De Lange houdt van combat, dan is hij in zijn element, in de frontlinie. Rond 4:55 minuut komt de Duitse Waffen SS groep met Bruinsma, rechts schietend de heuvel afstormen. YouTube clip rechts: 'The German soldier to the bitter end'

Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van historische veldslagen, met name Eerste en Tweede Wereldoorlog tot aan Napoleon. De slag om de Ardennen is één van de favoriete veldslagen van Bruinsma. Hij is daar ook op afgestudeerd. Ik denk dat Charlie Bruinsma jr., ook in de WO2 zou hebben meegevochten. Bruinsma noemde De Waffen SS echte kerels en geen watjes. Bruinsma is ook een groot bewonderaar van de voormalige Duitse Waffen SS. Er gingen veel Duitse jongemannen van gegoede Duitse families, zelfs adellijke mannen met blauw bloed, bij de Waffen SS. Een paar jaar dienen voor Duitsland was een eer en een uiting van vaderlandsliefde, dat na hun diensttijd goed van pas zou kunnen komen. Ik denk dat Charlie Bruinsma jr., wanneer hij vijfenzeventig jaar geleden zou hebben geleefd, zich zeker bij de Duitse Waffen SS had aangesloten voor een aantal jaren, om daarna maatschappelijk carrière te maken. (Charlie Bruinsma's moeder Fiona is half Engels half Duits).

 

                 

Charlie ''Ludwig'' Bruinsma heeft een sympathie voor de voormalige Duitse Waffen SS (niet de ideologie). Nu is Bruinsma altijd al tamelijk pro-Duits geweest. Ofschoon zijn moeder Fiona half Engels, half Duits is, trok Bruinsma altijd meer naar haar Duitse kant toe. Naast Nederlands spreekt Bruinsma ook vloeiend Engels en Duits. Dat Charlie Bruinsma jr. tegenwoordig zijn zakelijke vastgoedactiviteiten vanuit Duitsland voortzet is dan ook volstrekt logisch (waarschijnlijk ook door Brexit). Bruinsma zegt ook dat hij beschikt over een Duitse winnaarsmentaliteit.  

In bovenstaande YouTube clip vanaf minuut 20:30 bewegende beelden van kunstuitingen uit 1939 vanuit München, Duitsland. Duitse kunstvormen met dansende Duitse (Germaanse) vrouwen en mannen. 

 

Bovenstaande foto's: Joachim Peiper. (bron: google)

Charlie Bruinsma jr. is een groot bewonderaar van de Duitse Waffen SS-Panzer-division Kolonel Joachim Peiper (1915-1976). En dan heeft Bruinsma het over diens 'heldhaftige en onverzettelijkheid' op het militaire vlak. In Bruinsma's negentiende eeuwse stijl ingerichte studeerkamer hangt een groot ingelijst portret van deze Peiper (in uniform) aan de muur. Er hangt daar ook een portret van Napoleon. Op zijn grote Franse antieke negentiende eeuwse schrijftafel annex bureau staan wat foto's van zijn moeder Fiona en zusje Fleur. Op de vloer ligt bordeaux roodkleurig tapijt. Er staan ook twee bruine Chesterfield fauteuils. Sinds zijn studententijd in Londen, toen hij o.a. geschiedenis studeerde (eerste en tweede wereldoorlog), heeft Bruinsma een sympathie voor deze kolonel. 

Bruinsma zei eens hierover: "Peiper was een loyale man. Een voorbeeld hoe je plicht, eer, moed, trouw en vaderlandsliefde kan verenigen. De man stond altijd voor zijn mannen, beschermde hen en nam verantwoordelijkheid. Zijn mentaliteit en tenaciteit waren ongekend. Wat moet het een eer zijn geweest om zij aan zij met deze man te hebben mogen vechten. Zijn soldaten liepen met hem weg. Nooit opgeven, altijd doorgaan. Na de oorlog heeft Peiper onder meer als sales manager gewerkt bij de Duitse autofabrikant Porsche. Ik kijk meestentijds naar het militaire aspect pur sang. Ik ben verzot op belangrijke historische veldslagen en daarnaast alles wat met de Eerste en Tweede Wereldoorlog te maken heeft."


                                                                     Bruinsma's literatuur

Bruinsma heeft veel literatuur over de twee wereldoorlogen in zijn rijkelijk gevulde boekenkast staan. Ook veel boeken over Joachim Peiper. Ook het enorme boek over 'het Adelaarsnest' met meer dan 500 foto's daarin, en een groot boek over 'de Rijkskanselarij/Machtscentrum ( allebei geschreven door Dr. H. van Capelle en Dr. A.P. van de Bovenkamp). Verder staan in Bruinsma's boekenkast ook boeken over Goethe, Otto von Bismarck, boeken over het Pruisische Rijk, Kardinaal Richelieu en o.a. Ernest Hemingway en andere schrijvers. Verder ook wat boeken over genetische manipulatie van (winnende) renpaarden. En veel boeken over economie en wiskunde, architectuur, Franse Chateaux, veel woordenboeken en Engelse en Duitse juridische boeken.

 

 

Bruinsma's visie over de multiculturele maatschappij en diversiteit, wat hem ook al niet al te hoopvol stemt. Bruinsma: "Een zeer klein laagje multiculturele samenleving kan geen kwaad, maar het moet niet overdreven worden en bedreigend zijn voor Europa zelf. En dan bedoel ik uiteraard niet de Europese cultuur onderling, maar vooral de instroom van mensen uit Afrika en uit moslimlanden. Het richt een catastrofale ravage aan in Europa die zijn weerga niet kent. De contouren zijn al het duidelijkst zichtbaar en merkbaar in grote Europese steden. Massa immigratie met bijbehorende religie is een absolute afzichtelijke horreur. Het heeft niets met zogenaamde verrijking te maken, au contraire. Helaas moet ik constateren dat wij in Europa hierin volledig aan het doorslaan zijn.

Diversiteit is een links politiek modewoord, net zoals genderneutraal. Ik heb daar niet zoveel mee op, net zo min als met al die gekwetsten die zich onder ons bevinden. De Europeaan wordt in het algemeen steeds minder weerbaar. De ongeciviliseerde wangedrochten (de islam e.a.) buiten én binnen Europa liggen overal op de loer om Europa op den duur maatschappelijk, cultureel en religieus te onderwerpen. Het is beter om van vrijheid te genieten dan erover te dromen, zeker wanneer je het niet meer kan aanraken en beleven."     

 

ESTHER BAUMBACH

Update 25 maart 2018

26 februari 2018    (met dank aan H. Jongeneelen)

 

 

                                                                   Bruinsma's  twee gezichten

Charlie Bruinsma jr. is een man met twee gezichten. Aan de ene kant is hij een keurige gentleman en gedistingeerd gekleed (maatpakken), mede-eigenaar van een vastgoedbedrijf met Europese filialen en eigenaar van een Chateau in Frankrijk (Pays de la Loire) en hij is ook een voormalig Gooise kakker, maar hij kan ook zomaar zijn maatpakken verwisselen voor een militaire outfit om een weekend lang te gaan schieten tijdens een re-enactment (het naspelen van historische veldslagen) ergens in de Ardennen of elders.

Charlie Bruinsma jr. speelde als jonge knul vaak militairtje met vriendjes in het Spanderswoud in Hilversum. Een van zijn voormalige jeugdvrienden vertelde: "Wij hadden een vriendengroep van zo'n vijftien jongens. We zeilden, voetbalden, hockeyden en tennisten etc. Toen we nog op de lagere school en op de middelbare school zaten, gingen we ook zeer regelmatig soldaatje spelen in het Spanderswoud. Charlie Bruinsma kon zich goed camoufleren met groene militaire kleding, gezicht schmink en takjes met groene blaadjes op zijn helm, dan kon je hem niet vinden tussen de bomen en struiken. Wij kochten onze militaire kleding, militaire veldflessen en militaire rugzak bij de militaire dump shop in het centrum van Hilversum. In de rugzak hadden we broodjes, krentenbollen, mars repen en snickers, mueslirepen, flesjes waters, blikjes cola en fanta, bananen, appels e.d.

We konden dagenlang in het Hilversumse Spanderswoud doorbrengen wanneer we soldaatje speelden, van 's morgens tot 's avonds. Dat was vanaf eind jaren zeventig totdat we ongeveer zo'n negentien jaar oud waren of zo, eind jaren tachtig. We hadden plastic namaak machinegeweren en namaak pistolen en gebruikten vuurwerkrotjes als zogenaamde granaten. Toen we een jaar of zestien waren gebruikten we ook weleens luchtdrukpistooltjes, waarbij je uitsluitend op de benen mocht mikken natuurlijk. Dat deed best eventjes zeer als soms zo'n diabolo kogeltje tegen je benen aan werd geschoten, maar dat maakte het allemaal extra spannend. Bruinsma wilde altijd bij de Duitsers spelende groep zijn. Dan was hij in vorm en hij was gedreven en nam het erg serieus."

 ESTHER BAUMBACH

  4 mei 2017  

www.4en5mei.nl   Opdat wij nooit vergeten

 

 

        

Reenactment in België in 2015. (klik op youtube voor vergroting). Hier wordt slag geleverd nabij Chateau Boussu in België.  (Rechts) Reenactment Sahara Senica Morava is opgenomen in Slowakije (klik op plaatje voor vergroting). Wederom Kampfgruppe Neumann Waffen SS panzer-division in actie. Rond minuut 4:00 arriveert panzer grenadier Charlie Bruinsma jr. vanaf rechts komend, schietend rond een tank met zijn 'Herrenvolk'.

 

__________________________________________________________________________________

                                       

Fiona Philippine Joanna Collins (voluit) is een Engelse uit Londen. Zij is de moeder van Charlie Bruinsma jr. Fiona Collins is ook gedeeltelijk van Duits/ Franse komaf; zij heeft een Duitse moeder en een Engelse vader.

 

                                Charlie Bruinsma jr. heeft een Duitse grootmoeder

De moeder van Fiona Collins heette Philipine von Arnim, zij was een Duitse (geboren in 1917 te Frankfurt am Main, Duitsland), uit een Duitse vader: Wilhelm von Arnim (geboren in 1889 te Frankfurt am Main, Duitsland) en een Franse moeder: Elisabeth François (geboren in 1892 te Parijs, Frankrijk). Philipine von Arnim is een van vijf kinderen die werd geboren uit het huwelijk tussen Wilhelm von Arnim en Elisabeth François (gehuwd in 1913 te Frankfurt am Main, Duitsland).

Philipine von Arnim huwde in 1939 te Londen, Engeland, met de Engelse Robert Collins (geboren in 1915 te Londen, Engeland). Robert Collins is een van vijf kinderen die werd geboren uit het huwelijk tussen Walter Collins (geboren in 1886 te Londen, Engeland) en Alexandra Crawford (geboren in 1890 te Londen, Engeland). Uit het huwelijk (gehuwd in 1939) tussen Robert Collins en Philipine von Arnim kwamen vijf kinderen voort; twee zonen en drie dochters, waaronder Fiona Collins (geboren op 28 juli 1948 te Londen, Engeland).

 

 

                                     Gaat Charlie Bruinsma jr. in Duitsland of Frankrijk wonen?

27 maart 2017 UPDATE: Marjon Bonnerman-Kamminga: Als vader Bruinsma senior dit ziet dan zit hij ongetwijfeld met zijn hoofd te schudden. Zijn oudste zoon Charlie jr. gedraagt zich steeds meer eigenaardig. Vastgoedondernemer Charlie Bruinsma jr. zit regelmatig in zijn 19de Eeuwse Chateau in Frankrijk (Pays de la Loire), die hij in 2016 heeft aangekocht, of hij bezoekt Duitsland (Frankfurt, Stuttgart, München) voor zijn zakelijke vastgoed, en anders is hij in Londen op kantoor. Zo verdeeld hij zijn tijd in het jaar. En ja, af en toe ook nog een veldslag tussendoor.

Charlie Bruinsma jr. woont in Londen (Kensington), maar het zal mij niet verbazen wanneer hij in de (nabije) toekomst in Duitsland of Frankrijk gaat wonen. Want 'de Lange' is dol op deze twee landen. Charlie Bruinsma jr. is een echte Francofiel en Germanofiel. Wellicht gehinderd door een Brexit, gaat hij zijn hoofdkantoor vastgoed mogelijkerwijs van Londen naar Duitsland verplaatsen (Frankfurt?). Hij zou dan in London (The City) gewoon een filiaal aanhouden. Bruinsma's gerelateerde vastgoedkantoren hebben ook een samenwerkingsverband met Sotheby's Realty International, in onder meer Frankrijk, Duitsland en Italië.

 

 

Charlie Bruinsma jr. in bovenstaand filmpjes in actie bij de Duitse Waffen SS panzerdivision als panzergrenadiere, vechtend in België, volgend vanuit Duits oogpunt. Dit is de stoere Bruinsma ten voeten uit: in combat aan het front. Volgens reenactment deelnemer Erik, waren er ook weer een hoop jongens van Kampfgruppe Neumann bij, die ook de reenactment vochten tijdens het Ardennenoffensief op filmpje helemaal bovenaan, waaronder dus ook 'panzergrenadiere Charles 'Ludwig' Bruinsma'. Vanaf minuut 3:54 wordt twee keer de naam van Charlie geroepen.

Een soort Alte Kameraden krentenbrood  ;-)   De Lange heeft wel ballen op zo'n slagveld. Dat moet ik hem wel nageven. Waanzin! Zo te zien is Bruinsma, om in het Duits te blijven, reif für ein mentalhaus.  Wat bezielt iemand in godsnaam om dit te doen? Wat een leuke hobby's heeft Bruinsma toch.

____________________________________________________________________________________

 

                           

Deze opvallende bovenstaande boeken staan thuis bij Charlie Bruinsma jr. in zijn rijkelijk gevulde boekenkast *(Die Intelligenz und Ihre Feinde, Kampfgruppe Peiper, Hitlers Strijder, De Lange Nacht en Das Tausendjährige Reich Artam)*. Nu is Bruinsma bijzonder geïnteresseerd in geschiedenis en boeken, dus vreemd is het niet. Hij mag zich ook historicus noemen. Naar eigen zeggen heeft Bruinsma een bovenmatige interesse in WO1 en WO2 en verslindt hij dit soort boeken. Er staan een hoop oorlog en historieboeken bij hem in de boekenkast op zijn studeerkamer.

Er stonden ook een aantal boeken over Goethe en Napoleon bij, maar ook Ernest Hemmingway en een aantal boeken over de Franse Kardinaal Richelieu en dan vooral de politicus Richelieu, maar ook over de 19de eeuwse architectuur en monumentale panden en kastelen van onder meer Frankrijk en Duitsland. Veel wetenschappelijke boeken en ook boeken over de Duitse Pruisen (Pruisische Rijk) en Otto von Bismarck en dergelijke. Tevens boeken over genetische manipulatie van paardenrassen om (winnende) renpaarden mee te kweken.

                                                 

                                             Bruinsma's Lösung voor Afrika probleem

In de zomer van 2016 heb ik, Esther Baumbach, in Londen gesproken met Charlie Bruinsma jr. over wereldse onderwerpen. Toen al zat hij vol (rare) ideeën. Over bijvoorbeeld het continent Afrika zei hij het volgende: ''De wereldbevolking neemt alleen maar toe en dat is slecht voor zowel milieu, klimaat en de mensheid zelf. De wereld is overbevolkt. Ik zou willen dat het gehele continent Afrika uiteindelijk hoofdzakelijk uit wilde dieren bestaat. Je moet de mensheid langzaam en geruisloos weggummen uit Afrika, van Noord tot Zuid-Afrika. Gewoon natural causes. Er wonen één miljard mensen op het continent Afrika en dat is natuurlijk veel te veel. Je zult de bevolking daar rigoureus moeten terugdringen. Ik heb daar verschillende methodes voor hoe dat te doen. 

Hoe? Door bijvoorbeeld grootschalige sterilisatieprojecten in te voeren aldaar. Zowel sterilisatie van mannen als vrouwen. Je lost er een aantal problemen mee op: Er komen geen bootjes met vluchtelingen meer naar Europa, daarmee geen hongersnood meer en je beschermt Europa tevens tegen een overspoeling van migranten- en het is beter voor het milieu en klimaat. Daarna zou je ook het Midden-Oosten en een stukje Azië kunnen uitdunnen. We zullen Europa beter moeten beschermen en dan ontkom je er niet aan om draconische maatregelen te nemen. Het is de enigste manier om Europa veilig te stellen voor de toekomst. Je moet een soort van Lebensraum creëren voor de Europeanen. Een necessiteit!

Ik zeg weleens gekscherend: Geef mij twee miljoen soldaten en ik zal Europa vrijwaren van kwalijke smetten (islam). Ik ben zelf een groot Europeaan! Ik heb een Nederlandse vader, een Engelse moeder en mijn grootmoeder van moederskant is een Duitse en ze is ook half Frans. Ik zou graag een 'nieuwe orde' zien in het huidige Europa, zodat onze manier van leven blijft gewaarborgd. In ieder geval geen opzichtige vorm van religie meer. De huidige tijd leert ons dat je nog gerust een dictatuur kunt nastreven; kijk naar Rusland en de richting van Turkije.

Mensen willen graag geleid worden door iemand of personen. Zij hebben een 'guiding hand' nodig. Ik pleit daarom voor keiharde pro-Europese wetten. Alles wat in getale ideologisch afwijkt van Europa zal hier geen poot aan de grond mogen krijgen. Met de Germanen, Franken en Grieken begon de Westerse beschaving van het Europa wat wij vandaag de dag kennen. Daarom: wees zuinig op Europa," aldus Charlie Bruinsma jr.

 

UPDATE: door Marjon Bonnerman-Kamminga en Esther Baumbach, 6 april 2017

____________________________________________________________________________________  

  

        

Rechter clip, het Duitse marcheerlied "Erika", uit de WO2. Dit is Bruinsma's favoriete lied uit zijn studententijd in Londen (die hij nog steeds helemaal uit zijn hoofd kent). Linker clip: Soldaten van de 1.St Waffen SS Panzer-Grenadiere. Rgt 1 LAH, 2nd Company (Kampfgruppe Hansen) op 18 december 1944 bij Poteau (België) tijdens de Slag om de Ardennen ofwel The Battle of the Bulge.

 

 

Als student in Londen (1991-1995) zong Charlie Bruinsma jr. o.a. het Duitse Waffen SS liederen o.a (o du schöner Westerwald en het lied Erika) met de Londense studentenclub. Dat waren favorieten liederen die zij zongen. Die studentenclub, waar Bruinsma lid van was, was in die periode beslist geen prettig clubje. Het was een verzameling van rijkeluiszoontjes uit o.a. Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Denemarken en natuurlijk Charlie Bruinsma jr. uit het Gooi. Een zeer politiek incorrect gezelschap met een zekere rechtse signatuur. Er werden vaak Duitse marcheerliederen uit de WO2 luidkeels meegezongen tijdens besloten bijeenkomsten. 

Af en toe vlogen zij met z'n allen een weekendje naar de Costa del Sol in Spanje. Bij een van die bezoekjes werd een keer een complete strandtent totaal aan gort geslagen door die studentenclub (zo'n twintig personen), nadat ze het aan de stok hadden gekregen met uitgerekend een stel Nederlanders. Let wel, we hebben het over de periode van 1993 tot en met 1995, waar dit plaatsvond. Vrouwelijke studenten mochten geen lid worden, want dat stond in de statuten. Deze heren van die studentenclub zijn nu, zo'n ruim eenentwintig jaar later, directeur en bankier of werken op de Londense en Frankfurter beurs, of zoals Bruinsma in het vastgoed.

 

(Marjon Bonnerman-Kamminga): De vreemde hobby's van Charlie Bruinsma jr. Gekleed in een keurig Engels geruite colbert gaat hij ook vaak kleiduiven (dat zijn schijven>discs) schieten op een schietbaan nabij Londen.  Bruinsma gaat daar regelmatig schieten met zijn zakelijke rechterhand (vriendin?), de uit Stuttgart afkomstige 33-jarige Duitse brunette Stéphanie Karoline Junghans (1983, Stuttgart).  Maar waarom meevechten met de Duitse Waffen SS en niet met de Amerikanen? Wat hebben sommige keurige mensen (met geld) toch eigenaardige hobby's.

 

door Marjon Bonnerman-Kamminga, 22 november 2016

_________________________________________________________________

 

           

Foto's: De beroemde foto van The famous German soldier: Een Duitse elite Waffen SS (LSSAH) soldaat tijdens 'De slag om de Ardennen', hier op 18 december 1944, vlak nadat zij een Amerikaanse tankdivisie in een hinderlaag hadden overlopen. (De foto's beelden zijn gemaakt door Duitse propaganda filmers en fotografen die altijd meegingen naar het front). 

De bovenstaande soldaat behoorde tot 1 Waffen SS-Panzer Division, Kampfgruppe Hansen (panzer grenadier regiment van de Waffen SS).  Er zijn toen zeer veel soldaten aan zowel Duits als Amerikaanse zijde omgekomen in deze gruwelijke zes weken durende historische slag eind Tweede Wereldoorlog (16 december 1944 tot 25 januari 1945).  Foto linksonder: de Ardennen (België).  Foto's afkomstig van Google.

_________________________________________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jr. mag zich ook historicus noemen. Hij studeerde in 1993 af in Londen met de scriptie over 'De Slag Om De Ardennen'. Het was gedetailleerd beschreven. Daarvoor heeft Bruinsma zelfs gesproken met zowel Amerikaanse als Duitse veteranen die tijdens het Ardennenoffensief hebben gevochten. 

Bruinsma was via de Bundeswehr in kontakt gekomen met de Duitse Waffen SS veteranen. In de lobby van een hotel in Düsseldorf heeft hij drie veteranen gesproken en de gesprekken op bandrecorder opgenomen. Deze bloedige slag duurde van 16 december 1944 tot 25 januari 1945; ook wel 'Het Ardennenoffensief' genoemd of 'The Battle of the Bulge'.

 

 https://www.youtube.com/embed/yxp_9GLv9VU   (Documentaire over de Slag om de Ardennen).  *In deze slag zou Bruinsma destijds graag hebben meegevochten, want hij houdt van sneeuw (skiën) en van discipline. (Kampfgruppe Hansen misschien iets voor jou, Lange???)

https://www.youtube.com/embed/WHf1xT8TSs8  (Kampfgruppe Hansen op beeld op 18 december 1944 in de Ardennen)

 

                                    

                                  'militaire dienstplicht/keuring Bruinsma'

Twee dagen na Bruinsma's achttiende verjaardag op 17 januari 1987, werd hij gekeurd voor militaire dienst. Dat gebeurde bij de Hojelkazerne in Utrecht. Bruinsma werd medisch goedgekeurd, maar hoefde uiteindelijk vanwege studie niet in militaire dienst. 

 

 

Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van belangrijke historische veldslagen. De Slag om de Ardennen, eind 1944 begin 1945, behoort tot een van zijn favorieten. Dat is een fascinatie van Bruinsma. Charlie Bruinsma gaat weleens met een paar Britse kennissen naar de Ardennen toe om te graven naar oude geweren, kogels, helmen en dergelijke. Met een metaaldetector trekken ze dan het woud van de Ardennen in om iets bijzonders te vinden. Ze zoeken dan op de plekken waar de The battle heeft plaatsgevonden. Let wel: Het zijn volwassen heren hè, die in het dagelijks leven advocaat, bankier of zoals Bruinsma vastgoedondernemer zijn (Tsja, het moet je hobby maar zijn).

 

Dat Charlie Bruinsma jr. zakelijk geniaal is, maar ook een steekje los heeft zitten in z'n hoofd - was Gina -  Esther en mij (Marjon) al bekend en duidelijk. Charlie vertelde eens dat hij graag een weekje als soldaat mee had willen vechten tijdens De Slag Om De Ardennen ?!?... Hij zei "als er een tijdmachine bestond, dan had ik er zo een weekje heen gegaan, naar december 1944." Met wie Bruinsma dan had meegevochten weet ik niet. 'Want alle uniformen staan hem goed', zegt hijzelf.( Een suggestie voor Charlie: Waffen SS kampfgruppe Bruinsma  1 St SS Panzer Grenadier Regiment 1 LAH, 2nd Company.) Niet boos worden hoor Lange ;-) haha.

Bruinsma gaat zo nu en dan weleens schieten met een originele Duitse MG-42 machinegeweer uit de Tweede Wereld Oorlog, die je op de grond plaatst met voorsteunen, en daar dan zelf achter gaat liggen. Dat doet hij op een schietbaan van een schietclub net buiten Londen. Hij schiet dan op targets, op van die borden, die vijftig tot honderd meter verderop staan. En het moet gezegd worden: Die Lange is een uitstekend schutter.

 

Ja, De Lange heeft prachtige hobby's, niet?!  Bruinsma vindt Napoleon ook fascinerend en hij roemt de discipline en onverzettelijkheid van diens legers. Hij zei dan "Het is toch mooi wanneer zoveel soldaten bereid zijn om te willen sterven voor je"  Volgens Bruinsma is discipline de basis van succes, ook in het zakenleven. 

 

          (Bruinsma wilde in 1990 eerst twee jaar bij de commando's en daarna studeren)

Voordat Charlie Bruinsma jr. ging studeren in Londen in zomer 1991 (Bruinsma studeerde van 1991 t/m 1995 in Londen), wilde hij in 1990 eigenlijk eerst twee jaar bij de commando's. Bruinsma stelde dat hij daarna altijd nog kon studeren. Maar zijn Engelse moeder Fiona was het daar dus absoluut niet mee eens, want er hing ook nog eens een Eerste Golfoorlog in de lucht in die periode. Het idee alleen al dat haar zoon dan eventueel uitgezonden zou kunnen worden naar deze brandhaard, bezorgde Fiona nachtmerries. Zij heeft het haar oudste zoon na een lang gesprek uit z'n hoofd weten te praten. Dus ging Charlie gewoon studeren, tot opluchting van zijn moeder.

__________________________________________________________________________

 

 

 

Foto's: The City of London, het financiële district.

 

In 2003 richtte Charlie Bruinsma jr. achter de schermen CBC Investments Ltd. op in Londen, aan de Upper Grosvenor Street in Mayfair, tezamen met drie andere zakenrelaties. CBC Investments Ltd is afgeleid van de eerste letters van  Charles Bruinsma Collins. In voorjaar 2004 werd het bedrijfje alweer ontbonden en ging het samen met een groter vastgoed kantoor, waarvan Bruinsma de meederheid in bezit heeft en tevens als directeur werd gekozen.

Er werd gezegd dat de geraffineerde Bruinsma het lokbedrijfje in 2003 alleen maar had opgericht om zodoende een groter doel te pakken, wat ook gebeurde. Dat kantoor is gevestigd in The City of London, het zakelijke district van Londen. Voor de dagelijkse leiding had Bruinsma een paar mensen naar voren geschoven. Bruinsma kon zich zodoende bezighouden met de uitbreiding. 'De Lange' participeert ook met andere kantoren. Het kantoor omvat een hele etage op de zestiende verdieping van een wolkenkrabber dat alleen met een toegangspas bereikbaar is.

 

Charlie Bruinsma jr. leeft bijna als een topsporter. Hij is enorm gedisciplineerd. Hij rookt niet en drinkt sporadisch champagne. Hij houdt niet zo van bier, alleen alcoholvrij bier). Bruinsma gaat meestal op tijd naar bed en sport regelmatig (tennis, fietsen in de natuur, kickboxen,  zeilen, golf, kleiduiven (discs) schieten, schermen of wandelen in Hyde Park).

Charlie Bruinsma jr. is vanaf zijn jeugd een begenadigd schermer en beoefend al jarenlang kickboxen. Als Bruinsma weleens een boze dag heeft, dan kan-ie net zolang tegen een bokszak aantrappen tot hij bijna letterlijk niet meer kan staan.

<<Je zult Charlie Bruinsma nooit 'Cheers' horen zeggen wanneer er geproost wordt. Bruinsma zegt altijd 'To your health' of 'Your health'. Dat heeft hij van huis uit geleerd van zijn Engelse moeder.>>

 

Bruinsma's zakelijke rechterhand en adjudante is de 34-jarige Duitse langharige brunette Stephanie Junghans. De pittige en ietwat ijzige Duitse assistente, afkomstig uit Stuttgart, woont al jaren in Londen en Bruinsma noemt haar zakelijk onmisbaar en looft haar zakelijke talenten. Hij noemt haar een echte  dame. Met haar gaat 'de Lange' weleens kleiduiven schieten, golfen en schermen. 

Charlie Bruinsma jr. heeft na zijn studie aan King's College, de London Business School en studeerde International Business Law aan de Universiteit in Parijs, ongeveer een jaar stage gelopen bij der Deutsche Bank in Londen. Maar Charlie Bruinsma lijdt aan een typische Bruinsma trek: overambitie! Het duurde de calculerende Bruinsma te lang om aan de top van een Bank te komen, want dat moet natuurlijk zo snel mogelijk (in Bruinsma stijl). Even overwoog Bruinsma om bij de London Stock Exchange (Londense Beurs) te gaan werken. Uiteindelijk besloot hij zich op vastgoed te richten.

 

Charlie Bruinsma jr. zegt altijd "dat hij meer leert van mensen die het verkeerd doen, dan van mensen die altijd alles goed doen".

 

Bruinsma kan ook behoorlijk arrogant zijn. Een ex zakenrelatie van Charlie Bruinsma jr. vertelde: "Charlie kan verschrikkelijk arrogant overkomen. Hij kan ook dwars door je heen kijken met zo'n afwezige, glazige blik. Je moest ook niet aan zijn zuster komen, want dan was hij in alle staten. Soms kan er geen lachje vanaf. Hij is niet iemand die voorop in de polonaise loopt."

 

 

**** Charlie Bruinsma jr. heeft geen strafblad en heeft naar eigen zeggen ook nog nooit drugs gebruikt. Hij verafschuwt drugs. Zijn zusje Fleur dacht daar trouwens hetzelfde over. Waar Bruinsma wel verslaafd aan is zijn seksgerelateerde dingen. Niet zozeer seks zelf, maar seksuele dingen gerelateerd daar aan. Wat die Lange met vrouwen uitspookt, of wat zij bij hem moeten doen, zijn bizarre dingen kan ik je vertellen (ik blijf discreet hierover).

   

           Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008. 

 

James Scott, een voormalig Londense zakenpartner van Bruinsma vertelde: "Charlie Bruinsma jr. is een aparte man. Ik kan nou niet zeggen dat Charlie een aardig of een heel goed mens is. Een slecht mens is hij overigens niet hoor, laat dat helder zijn. Hij is wel zeer sluw, heeft best een manipulatief karakter als het nodig is en hij is zeer intelligent; een vorm van begaafdheid heeft-ie. Bruinsma doet nooit zomaar iets zonder na te denken. Alles heeft een doel bij hem.  'He can be a very relentless man sometimes'. Bruinsma denkt als een schaker. Zijn geweten zit wat anders in elkaar dan bij een 'normaal' mens.

 

Bruinsma moest een keer 's nachts nog even langs een secretaresse om gewoon wat papieren op te halen. Ik was daar toen bij. We reden rechtstreeks van ons kantoor naar haar huis. Het was al na twee uur 's nachts. Ik bleef in de auto zitten en Bruinsma belde haar op. Evenlater hing Siobhan, de secretaresse, half slapend uit haar slaapkamerraam. Ze zei slaperig: Oh Charles, weet je wel hoe laat het is? Hi Sobbie, ja dat weet ik, maar ik moet die en die papieren nu hebben, zei Bruinsma. Dus Siobhan komt naar beneden toe met die papieren. Komt haar vriend ook even met zijn hoofd uit het raam kijken, zegt Charlie droogjes: Good morning Mike.

Hahaha..haar vriend zei slaperig tegen ons: Morning you both. Are you two crazy? en schudde zijn hoofd. Het punt is dat Charlie Bruinsma zó gedreven kan zijn als het om zaken gaat, onvoorstelbaar. Er zit iets onvermoeibaars in die man.

 

 

Bruinsma gaat altijd heel hoog in de boom zitten om te zien wat voor vlees hij in de kuip heeft. Hij komt soms wat gereserveerd over. Hij is wel altijd goed gekleed. Een lange, slanke vent. Ik heb hem nog nooit in een spijkerbroek gezien. Hij is charmant, innemend en ook wel vriendelijk, maar daarentegen kan hij soms ook kortaangebonden en hard zijn.

Ik herinner mij een keer dat hij op kantoor een bureaustoel dwars door een dicht raam heen gooide. De reden was dat iemand een deal wel heel knullig had verprutst. Bruinsma was ziedend geworden. Charlie verliest heel snel zijn geduld als-ie dingen tien keer moet uitleggen, maar niet iedereen kan zo snel denken als hij. Charlie Bruinsma veranderde ook een aantal zaken. We moesten allemaal pakken gaan dragen, inclusief een stropdas. Volgens hem moesten we er professioneel en representatief uitzien. We reden (rijden) vanuit het kantoor rond in geleasde BMW auto's.

 

 

                                             "Charlie Bruinsma uitgenodigd voor etentje''

Toen mijn vriendin en ik een penthouse hadden gekocht aan de Theems in Londen, nodigden we Charlie Bruinsma uit bij ons thuis voor een etentje. Bruinsma arriveerde in een strak gitzwart pak met dito overhemd en zwarte lakschoenen. In zijn borstzak zat een lichtblauwe pochet. Voor mij bracht hij een fles whisky mee en voor mijn vriendin een bos bloemen en een grote doos gebakjes.

Na afloop, toen Bruinsma naar huis was, zei mij vriendin, psychologe van beroep: 'Ik vind Charles een beetje griezelig. Hij ziet er goed uit hoor en hij is aardig, erg deftig en vriendelijk, maar ik vind hem ook gewoon een beetje eng. En volgens mij gebruikt hij ook mannen make-up. Lachend zei ze: 'Hij lijkt net zo'n James Bond villain of een Sean Ambrose uit de film Mission Impossible 2 (actiefilm met Tom Cruise, red.).

 

                                             Bruinsma #MeToo Zweedse stagiaire

Rond Pasen 2014 kwam directeur Charlie Bruinsma jr. een beetje in de problemen. We hadden toen een Zweedse stagiaire op ons kantoor in Londen. Tijdens een klein feestje op kantoor met alle medewerkers, en met de nodige glaasjes champagne, frummelde Charlie wat met die Zweedse. Er was ook niet zoveel aan de hand. Achteraf bleek dat Charlie wat speels met zijn vinger in haar kont had gevingerd (Echt erin?? Jezus Lange, viespeuk). Bruinsma had niet de indruk gekregen dat zij het erg vond wat-ie deed, integendeel.

Twee dagen later- op een maandag- had Bruinsma al zijn advocate aan de telefoon. Want de Zweedse stagiaire overwoog Bruinsma aan te klagen voor sexual harassment. Bruinsma wist niet wat-ie hoorde. Ik moet wel zeggen dat Charlie altijd een gentleman is als het om vrouwen gaat. Hij was echt 'geschrokken' en 'verbijsterd'.

In overleg met zijn advocate zijn beide partijen rond de tafel gaan zitten en heeft Bruinsma het voorval afgekocht voor 2.500 Engelse Ponden. Zodoende heeft hij een eventuele rechtszaak weten te voorkomen, want hij heeft geen strafblad en dat wil hij graag zo houden," aldus voormalig zakenpartner James Scott.

 

 

 

 

Charlie Bruinsma jr. is absoluut een gentleman in de manier waarop hij met dames omgaat. 'A True Gentleman indeed'. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar een groot aandeel in gehad. Zij heeft een British-Dutch gentleman van haar zoon gemaakt. 

Zij vond goede manieren, fatsoen, nette omgang met vrouwen en beleefdheid heel belangrijk. Dat gold voor alle vier haar kinderen.

__________________________________________________________________________

 

Foto's: Kleding van Lorenzo Cifonelli. (bron: www.cifonelli.com

Charlie Bruinsma jr. is een liefhebber van de strakke pakken en kleding van de Frans/Italiaanse modeontwerper Lorenzo Cifonelli.

Bruinsma draagt veel kleding van www.cifonelli.com

                                                                            

_______________________________________________________ 

www.ft.com

www.dailymail.co.uk

www.standard.co.uk

www.dailyexpress.co.uk

www.spectator.co.uk

www.independent.co.uk

www.gazetta.it

www.elsevier.nl

www.private-eye.co.uk/

www.telegraaf.nl

www.faz.net

www.geenstijl.nl

 (Kranten, bladen en sites die Bruinsma leest)

____________________________________________________________________________

Foto: Wolfgang Amadeus Mozart. Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van Mozart. De liefde voor Mozart heeft hij meegekregen van zijn moeder Fiona Collins. Van jongs af aan leerde zijn moeder hem om naar Mozart te luisteren. Zij leerde hem ook om de verschillen te horen tussen de ouvertures.

___________________________________________________________________________

 

 

  • Charlie Bruinsma jr. is van kleins af aan een liefhebber van het Duitse voetbal.
  • Zijn sympathie gaat uit naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Bruinsma's favoriete speler in zijn jeugd was de Duitse verdediger Hans-Peter Briegel.

 

_____________________________________________________________________________

 

   

   Dit was een favoriete horrorfilm van Charlie en zijn zuster Fleur, de film "Sleepy Hollow" met o.a. Johnny Depp en Christopher Walken.

http://youtu.be/nYHt8SdUj-U    (trailer)

Nadat Charlie op 9 februari 2003 gewond was geraakt bij een straatroof in Milaan (Italië), revalideerde hij thuis in Blaricum. Zijn zusje Fleur woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004, samen met haar broer in diens villa in Blaricum.

Tijdens de revalidatie sliep zij ruim twee maanden naast haar broer in zijn bed om ervoor te zorgen dat Charlie 's nachts niet uit bed zou vallen. Tijdens die periode keken zij 's avonds veel horrorfilms(?!) vanuit bed en "Sleepy Hollow" was daar een van.

________________________________________________________________________

    

Foto: De Franse acteur Alain Delon is een van de favoriete acteurs van Charlie Bruinsma jr.

 

Foto: Christopher Walken is de favoriete Amerikaanse acteur van Bruinsma.

 

   

    Foto: Rijk de Gooijer, de favoriete Nederlandse acteur van Charlie Bruinsma jr.

 ____________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jrs. favoriete voetbalclub is het Italiaanse Juventus uit Turijn. Van kinds af aan al. De zeer eigenzinnige Bruinsma heeft geen favoriete Nederlandse of Engelse voetbalclub (hoe eigenwijs is dat?!). Bruinsma houdt vooral van Duits en Italiaans voetbal.  Charlie Bruinsma jr. heeft in 2013 tezamen met een paar bevriende zakenlui uit The City of London, een aantal aandelen gekocht van Juventus, gewoon als hobby.

          

  Bruinsma's favoriete buitenlandse voetbalcoach is de Italiaan en voormalig Juventus coach Marcello Lippi (bovenstaande foto's). Geroemd vanwege zijn team discipline en tactisch inzicht.

____________________________________________________

Foto: Mr. de Groot (Dik Voormekaar Show).

Charlie Bruinsma jr. kon vroeger (nog steeds) perfect het Mr. de Groot stemmetje imiteren van De Dik voormekaar show. Nu zal Charlie niet blij zijn dat ik dit zeg, maar voilà :-)  Als zijn vader thuis weleens zijn stem verhief, dan zei Charlie met dat imitatie Mr. de Groot stemmetje altijd: 'Nou nou Ome Joop, zo kan-ie wel weer'. (Wat Bruinsma senior niet altijd leuk vond trouwens). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl