WEBLOG OVER CHARLES J. BRUINSMA
Door MARJON BONNERMAN-KAMMINGA, met medewerking van Gina Proosdij en Esther Baumbach. Bruinsma: "Winning isn't everything, it is the only thing" and "Kindness is a weakness".
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe album-items in dit album!
Bruinsma

artikelen
Foto album
Bruinsma

 Foto: Charlie Bruinsma jr.

_____________________________

 

Als student in Londen (1991-1994) was Charlie Bruinsma jr. lid van een studentenvereniging, waar alleen jongens lid van mochten worden, geen meisjes. Een behoorlijk rechts brallerig clubje van zo'n twintig tot vijfentwintig man. De heren studenten van toen zijn tegenwoordig werkzaam in het zakenleven, zijn advocaat, werken op diverse Europese beurzen of in het vastgoed, zoals Bruinsma.

Bij die studentenclub bijeenkomsten werden heel vaak Duitse marcheerliederen uit volle borst meegezongen, zoals het Horst Wessel lied, Westerwald Lied, in einem Polenstädtchen, et cetera. De studentenclub met Bruinsma was destijds regelmatig betrokken bij vernielingen in Londense restaurants, wanneer de heren daar gegeten en gedronken hadden- puur uit balorigheid. Of ze vlogen af en toe met een man of twintig op vrijdagmiddag vanuit Londen naar de Costa del Sol toe en dan zondagavond weer terug.

Aan de Costa werd er dan weleens een pilletje in cola van jonge vrouwen gedaan, zodat de heren plezier hadden. Daar werd ook in 1993 een keer een strandtent totaal aan gort geslagen door deze chique heren studenten van de London Business School, na een ruzie met een groep Nederlanders. Fijne gentleman was jij toen, Charlie? Of stond de gentleman-modus toen af en toe ook even uit misschien? Schaam je Charlie Bruinsma jr.! 

Foto: Een 23-jarige Charlie Bruinsma jr. als student (links staand in spijkerrokje) tijdens ontgroening in 1992 (London Business School). Hier verkleed als dames van lichte zeden. LOL

Foto: Charlie Bruinsma jr. alias 'De Lange' gemaskerd met glas champagne.  

Foto: Charlie Bruinsma jr. op 20-jarige leeftijd in 1989 tijdens vakantie in Italië.


Foto: Directeur Bruinsma senior (archief). Hier circa eind jaren zestig in een vliegtuig.

  

YouTube clip: Oktoberfest van 1976 in München. Een man irriteert bezoekers van het Oktoberfest. München wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Heimat van Charlie Bruinsma jr., omdat hij in het najaar zijn hoofdkantoor vastgoed, vanwege naderende Brexit, van Londen naar München en Frankfurt gaat verhuizen. Toll! Sehr toll, Lange

YouTube clip van Duitsland.

YouTubeclip Parijs. Parijs is absoluut een van de favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en datzelfde gold voor zijn zuster Fleur. Dat hij daar geregeld komt is dan ook niet verwonderlijk.

Charlie Bruinsma jr. gaat voorlopig voor het overgrote deel in München wonen vanwege zijn vastgoed betrekkingen. Hij zal dat afwisselen met Londen en Parijs (want Bruinsma wil zelf overal bij zijn). In München heeft hij een huis aangekocht (via zijn kantoor) in de wijk Bogenhausen, vlak bij het Herzogpark.

Dat huis wordt toegevoegd aan de bezittingen van het kantoor. Het vrijstaande huis bestaat uit drie etages en op de 2e etage woont de Chinese/Aziatische Ping. Deze 31-jarige dame heet Ping en komt oorspronkelijk uit Shanghai en is een van Bruinsma's verkoop/verhuur managers vastgoed in München en Parijs, hoewel de Chinese/Aziatische Ping de helft van de maand in Parijs verblijft.

Stephanie Fürstner, Bruinsma's rechterhand, woont in een appartement op steenworp afstand. Bruinsma verblijft enkele dagen per maand in Londen en voor de rest verdeelt hij zijn tijd tussen München, Frankfurt en Parijs. Bruinsma's kantoren participeren samen met andere vastgoed kantoren in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië.

 

  _____________________

  

 

Foto: Dhr. Anton Bruinsma, oprichter van RAAK limonade/frisdrank begin jaren zestig.

 

Foto: De puissant rijke RAAK directeur en oprichter Dhr. Anton Bruinsma. Hier op 49-jarige leeftijd op 6 juni 1970. Anton Bruinsma is voor Charlie jr. zakelijk gezien het absolute voorbeeld ('adoratie') van hoe een zakenman moet zijn.

 

RAAK Limonade (archief).

 

 

Foto: De Duitse merken RITTER SPORT chocolade en MILKA schokolate (echte Duitse chocolademerken). Ritter chocolade en Milka chocolade zijn de favoriete chocolademerken van Charlie Bruinsma jr. en van zijn wijlen zusje Fleur Bruinsma. Als Bruinsma al zondigt dan is het voor deze chocolade.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is ook een fervent theedrinker. Zowel groene thee als zwarte thee. Hij drinkt altijd thee uit een theekopje met schotel en nooit uit een mok of beker (deftige kakker Bruinsma ;-) ).

 

Foto: Fleur Bruinsma in 1982 in de oude trapauto van haar broer (zij is hier bijna 3 jaar oud). Fleur is het kleine zusje van Charlie Bruinsma jr.

Foto: Fleur Bruinsma op de bank liggend in 1997.

 De YouTubeclip heet Muss i denn zum Städtele hinaus, gezongen door Duitse meisjes. Het Duitse liedje Muss i denn zong Fiona, de moeder van Charlie en Fleur Bruinsma, altijd voor haar kinderen toen ze klein waren.

____________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens een klassieke autorace in Engeland. 

Foto: Fiona Collins in 1967 op 19-jarige leeftijd in Londen (de moeder van Charlie).

Foto: Een 28-jarige Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr., in 1976 aan de kust van Normandië, Frankrijk. 

Foto: Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1988 op 40-jarige leeftijd.

 

Foto: Fiona Collins, de Londense familierecht advocate en de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1999.

Foto: Fiona Collins in 2000 golfend tijdens vakantie in Frankrijk.

 

Canvas foto: Charlie Bruinsma jr. met zijn moeder Fiona in 1970, tijdens een dagje uit in de Duitse stad Essen.

 

Foto: De vader van Charlie Bruinsma jr (Bruinsma senior) Hier rond 1990 in Zuid-Frankrijk.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. alias De Lange.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. hier in Beieren (Zuid-Duitsland) in 2014. Bruinsma is hier 45 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. skiënd in Courchevel 1850 in de Franse Alpen. YouTube clip van Courchevel 1850. Al sinds de jaren negentig gaat Bruinsma skiën in Courchevel 1850 samen met zijn zusje Fleur en moeder Fiona.

Bruinsma: "Tegenwoordig komen er onder meer luidruchtige Russen en Russische geblondeerde dames met bontjassen. In uitgaansgelegenheden zijn ze aanwezig- maar ik bemoei mij daar niet zo mee- ik kom daar puur om te skiën. Wat dat betreft ben ik beetje een einzelgänger. Alleen Stéphanie en Ping (Bruinsma's twee vrouwelijke zakelijke rechterhanden) gaan weleens mee."

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. (hangend in het midden) tijdens zeilwedstrijd nabij St-Raphaël, Zuid-Frankrijk, in 2002.

 

Foto: Fleur Bruinsma, het jongere zusje van Charlie Bruinsma jr. Fleur is hier vijf jaar oud, begin 1985.

 Foto: Fleur Bruinsma in 1989 (9 jaar oud) tijdens vakantie in Frankrijk.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in zijn pyjama in 1974 samen met zijn Engelse grootvader (opa Collins), die Charlie letterlijk bovenop de grote kast zet.

Foto: Charlie Bruinsma jr. viert zijn vijfde verjaardag op 17 januari 1974.

Foto: Charlie Bruinsma jr. klimmend op de hunnebedden in Drenthe, rond 1971,1972, tijdens een dagje uit.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. zeilend.

Foto: Een recht in de camera kijkende Charlie Bruinsma jr. (links) samen met een jeugdvriendje zo rond 1974. Charlie hier 5 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1974. Charlie hier 5 jaar oud. (Op een verjaardagsfeestje met slagroom op z'n gezicht).

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970 in pyjama met drinkbeker. Hier tijdens een nachtje logeren bij een huishoudster van de familie Bruinsma (Anna van Beek) in Hilversum.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1972 of 1973 met zijn 'Teddybeer....'. Bruinsma is hier zo'n drie of vier jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarige kleuter spelend op zijn slaapkamer in 1973

Foto: Charlie Bruinsma jr. zo'n 11 maanden oud in december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1987 op 18-jarige leeftijd tijdens vakantie in Flayosc, Zuid-Frankrijk.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 (39 jaar oud).

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier 39 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. thuis in zijn speelkamer in 1970.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. is hier 10 maanden oud tijdens Sinterklaas pakjesavond op 5 december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarig jongetje bij Sinterklaas en zwarte Piet in december 1973.

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens Sinterklaasfeest in december 1970. Hij is hier bijna 2 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1973 als 4-jarig jongetje.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in 2016, in de streek Pays de la Loire, in Frankrijk.

 

Foto: De heer A. Bruinsma (archief) hier in de sneeuw in Zuid-Duitsland (Tirol). Foto dateert uit de begin jaren zestig.

Foto: Directeur Bruinsma senior.

De heer Bruinsma senior hier op bezoek in Hilversum rond 1960. Rechts is een stukje van het Hilversumse Raadhuis te zien. Directeur Dhr. Bruinsma staat naast een Renault auto. In dit soort auto's van de zaak reden vertegenwoordigers van de Limonade/Frisdrankenfabriek door Nederland.

Foto: De heer Bruinsma senior, hier rond 1965,  tijdens een bezoek aan Oostenrijk.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. onder de douche in 1990 op 21-jarige leeftijd. (Foto ontvangen van Pauline. Dat moest ik erbij vermelden).

Foto: Fleur Bruinsma viert haar 23ste verjaardag op 25 november 2002.

Canvas foto: Fleur Bruinsma hier in Parijs, in 2002.

 

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 1999 (20 jaar). 

Fleur Bruinsma, de jongere zus van Charlie, studeerde om notaris te worden. In 2002 rondde zij de eerste fase af van haar studie. Zij was een ambitieuze tante. Fleur sprak naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Uiteindelijk wilde zij notaris zijn in Parijs of in München of zelfs in Rome of Milaan. Hun avontuurlijkheid lag daaraan ten grondslag.

Broer Charlie dacht daar hetzelfde over met vastgoed; alles moest internationaal worden aangepakt. Hij zei: ''Fleur en ik blijven altijd samen of het nu Londen, München, Parijs, Milaan of ergens anders is, dat maakt niets uit. Zij mag ook mijn belangen barmhartigen als notaris, want Fleur is één van de zeer weinige mensen aan wie ik dat zou toevertrouwen.''  En Fleur zei uiteraard precies hetzelfde over haar broer.

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 2003 (23 jaar).

Fleur Bruinsma hier in 2003 in Frankrijk met een bok. De lesbische Fleur is de oogappel van haar broer Charlie. Fleur was vroeger stiekem verliefd op voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en actrice Tatjana Simic.  Dat vond zij hele leuke dames.

Foto: Fleur Bruinsma, hier 22 jaar oud, tijdens vakantie op Sicilië (Italië) in 2002.

 

 Foto: Suske&Wiske (bron: google).

Charlie en Fleur Bruinsma waren vroeger enorme fans van de Suske&Wiske stripboeken. Ze hadden thuis als kind alle delen uit  die reeks. Dat waren zeer veel stripboeken. Toen Fleur nog klein was, las Charlie altijd de teksten voor.

Fleur had ook van die hele grote plastic opblaasbare poppen van alle karakters van de Suske&Wiske op haar slaapkamer staan. Aan de onderkant zat er zand in de poppen, zodat ze konden tuimelen en rechtop bleven staan. *(met dank aan voormalig huishoudster mevr. Nieuwenhuizen) 

YouTube clip: Oude trambanen in Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. heeft een fascinatie voor oude Duitse en Zwitserse tramwagons vanaf 1940 t/m de jaren tachtig. Met moderne trams heeft hij niets. Bruinsma vindt de nostalgie van deze oude wagons prachtig.

Nu heeft Charlie wel een oude ziel wat dat betreft en voelt hij zich eigenlijk niet thuis in deze huidige tijd. Eigenlijk is Bruinsma een soort time traveller ;-)    

 

  Michel Delpech met 'Pour un flirt'. Bij dit liedje dacht Fleur Bruinsma, toen zij nog een klein meisje was, dat hij 'Pour un Fleur' zong, haar naam dus. Haar broer Charlie die dat grammofoonplaatje had, moest het vaak draaien voor zijn kleine zusje.

 The Human League met Tell Me When..

De muzieksmaak van Charlie Bruinsma jr vanaf zijn jeugd: The Police Albums (o.a. het album Regatta de Blanc) vond hij goed, maar was/is ook fan van Duran Duran en The Human League, daarnaast ook oude pop muziek plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, en af en toe ook Deep&Dope (house music), en uiteraard klassieke muziek zoals Mozart en Vivaldi.

________________________

 

  

  Foto: De Duitse weervrouw Stephanie Meissner. Volgens Charlie Bruinsma jr. een van de mooiste weervrouwen ooit....!?!

____________________

 

Foto's Kater Rocky (1995-2011). Dit is de binnenhuiskater van Charlie Bruinsma jr. Zijn zusje Fleur Bruinsma had hem nog uitgezocht als kleine kitten in zomer 1995. De kat is gestorven op 5 december 2011 op 16-jarige leeftijd.

Om vijf uur 's morgens op 5 december 2011 stierf de kat in de armen van Charlie in diens slaapkamer in zijn Londense huis in Chelsea&Kensington. Het beestje sliep 's nachts altijd bij Bruinsma op bed. Rond vijf uur die bewuste ochtend sprong de kater van bed af met een harde klap en maakte een angstaanjagend miauwend geluid. Bruinsma sprong direct zijn bed uit en trof het diertje liggend aan, terwijl zijn ogen snel heen en weer draaiden.

Charlie aaide de kater zachtjes en probeerde het dier gerust te stellen, maar hij wist dat het ging sterven. Hij kon weinig meer doen. Dertig seconden later blies de kater zijn laatste adem uit. Bruinsma heeft daarna zijn maatje naar beneden gedragen en op zijn favoriete stoel gelegd op een dekentje. Het wrange was dat Bruinsma op 7 december een afspraak had staan bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. (met dank aan Bruinsma's oud werkster mevr. Anna van Beek)

 

  Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 op 39-jarige leeftijd.

 

Foto: Joachim Peiper met gezin in 1960 in Stuttgart (bron: google). Charlie Bruinsma jr. heeft op zijn studeerkamer een aantal portretten aan de muur hangen van o.a. Napoleon, acteur Alain Delon en deze oud Waffen SS panzer-kolonel/officier in SS uniform afgebeelde Peiper.

Nogal omstreden dacht ik zo, maar Bruinsma zegt: "Ik kijk alleen maar naar het militaire aspect en niet naar een ideologie daarachter. Ik heb veel waardering voor militaire genieën. Peiper was een groots man. Iemand die voor zijn soldaten stond en gerespecteerd was. Een echte vent. Peiper was moedig, hij gaf nooit op, was onbezweken en erg loyaal, en dat zijn uitstekende eigenschappen."

Josef von Arnim, een jongere broer van de Duitse oma van Charlie Bruinsma jr., Philippine Collins-von Arnim (Zij was de Duitse moeder van Charlie's moeder Fiona), heeft bij de Duitse Waffen SS pantserdivisies gediend van 1940 t/m 1945, tot het einde van de WOII (Josef von Arnim vocht in Italië, Frankrijk en in Charkov). 

Bruinsma hierover: "Het was heel gangbaar om in die tijd als Duitse jonge twintiger het leger in te gaan, verplicht zelfs. Mijn moeder sprak daar nooit heel veel over thuis. Zij kende haar Duitse oom Josef nauwelijks."

(geplaatst door Gina Proosdij op 20 augustus 2017)

 

 Foto: Logo Schwarzkopf. Charlie Bruinsma jr. gebruikt altijd Schwarzkopf produkten voor zijn haren. Bruinsma gebruikt veelal Syoss shampoo en conditioner van Schwarzkopf. (dank aan Barbara)

De film 'Dangerous Liaisons' uit 1988 behoort tot de favoriete flims van Charlie Bruinsma jr. (met o.a. John Malkovich). Ook de periode van Chateau Versailles omstreeks 1750-1820 (Lodewijk XVI) en de periode Napoleon, vindt 'De Lange' zeer interessant. 

Foto: Koning Ludwig II van Beieren. De vier uur durende speelfilm over Ludwig II, gemaakt door de befaamde Italiaanse regisseur Visconti in 1972, staat bij Charlie Bruinsma jr. in de top vijf van favoriete films.

Foto: James Bond uit 'a view to a kill'. De favoriete Bond van Charlie Bruinsma is Roger Moore. Hier in deze film met bad guy Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken. Bruinsma is een groot liefhebber van de James Bond films.

__________________________________

 

De kledingstijl van Charlie Bruinsma jr. (fotobron: Google.  IOU long coats en fashion brand men)

 

 

 

 

Albums / Bruinsma / Foto: Fiona Collins (rechts zittend) tijdens de ochtend van haar tweede huwelijk. Hier met een vriendin.

 

                                                              

Nu heeft Charlie Bruinsma jr. natuurlijk ook menselijke trekjes. Meestal verstopt hij zijn gevoelens achter dat harde masker van hem, want niemand mag natuurlijk weten dat-ie ook een lieve, gevoelige kant heeft, want dat laten zien is natuurlijk niet des Bruinsma's. Bij één liedje wordt Charlie emotioneel en houdt hij het soms niet droog en dan opent het masker waarachter hij zijn gevoelens altijd verstopt, en dat is bij  'Sag Mir Wo Die Blumen Sind' van Marlène Dietrich.  https://youtu.be/rlVKEMMOBjs 

Bruinsma zei ooit over dit liedje: "Wanneer mijn ouders vroeger weleens ruzie maakten thuis, dan draaide ik op mijn slaapkamer als kind van een jaar of tien, elf jaar oud, altijd Sag Mir Wo Die Blumen Sind van Marlène Dietrich. Dat liedje gaf mij toen troost."

_________________________________________________________________________________________________________

                                                         

                                                    Rare man is Charlie Bruinsma jr.

Charles "Charlie" James Bruinsma is een wat vreemdsoortig creatuur. Hij is een top gentleman moet gezegd worden, maar er zijn dingen die wenkbrauwen doen fronzen. In zijn studentenperiode in Londen van 1991 t/m 1995 waren er toch een paar ongezellige dingen gebeurd. Als student woonde Bruinsma aan de Albert Embankment aan de Theems, schuin tegenover het Britse Parlementsgebouw (Palace of Westminster). Bruinsma studeerde de eerste twee jaar 'Geschiedenis' en 'Engels' aan Universiteit King's College. En van zomer 1993 tot zomer 1995 studeerde Bruinsma aan The London Business School.

Bruinsma was lid van een studentenvereniging en dat was op z'n zachts gezegd geen lekkere club. Het had een zekere rechtse signatuur. Tijdens bijeenkomsten van die studentenclub destijds werd er bijvoorbeeld het Duitse Waffen SS marslied "Erika" gezongen.

 https://youtu.be/3SKP54mBuwE

Charlie Bruinsma jr., afkomstig uit het Gooi, was een van de vele buitenlandse rijkeluiszoontjes die daar studeerden aan The London Business School. Zij werden klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Toen Bruinsma ontgroend werd moest hij en de andere eerstejaars studenten de Theems overzwemmen vanaf The Houses of Parliament naar de overkant toe. Ook moest Bruinsma en de andere eerstejaars verkleed gaan als dames van lichte zeden en zo door de winkelstraten van Mayfair wandelen, opgemaakt en al.

Bruinsma zei onlangs nog schamperig dat ''ze toen gewoon studenten waren en dat er destijds inderdaad weleens controversiële liederen werden gezongen. Ach, we waren toen twintigers en zochten graag het randje op. We zongen ook over Schotten en Fransen (froggies). Het had absoluut geen significante betekenis.''

 

 Update 12 oktober 2015:   Charlie Bruinsma jr. is een apart figuur. Aan de ene kant is hij een beschaafde en intellectuele man. Hij heeft aan de universiteit gestudeerd in Londen en zakelijk doet hij het goed (vastgoed), maar er zitten op privégebied ook wel wat randjes aan hem. Samen met de 34-jarige Duitse brunette Stephanie Kohlhaussen (zijn zakelijke rechterhand) gaat Bruinsma weleens naar een schietbaan net buiten Londen. Ze gaan dan kleiduiven (disc schijven) schieten. Die Lange houdt er ook van om met een ouderwetse Duitse MG-42 te schieten. Dat is een machinegeweer uit de Tweede Wereld Oorlog die je op de grond moet leggen en liggend op voorsteunen moet afvuren met een rits kogels eraan. Dat doet hij altijd op een speciale schietbaan met targets (borden). Bruinsma gaat ook regelmatig schermen met zijn Duitse rechterhand Stephanie Kohlhaussen. Hierbij gebruikt hij meestal een floret of een sabel. Bruinsma beoefent de schermsport al vanaf zijn jeugd. 

                                                

                                                     CHARLIE BRUINSMA JR. KON NAAR OXFORD.

In 1991 had Charlie Bruinsma jr. naar de Universiteit van Oxford kunnen gaan. Charlie had samen met zijn vader Charles senior en zijn moeder Fiona twee lange gesprekken gehad met de schoolleiding van de universiteit in Oxford. Daaruit was een positief eindresultaat gekomen: Zoonlief Charlie jr. kon komen studeren aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Dat zou betekenen dat hij vanafschooljaar 1991-1992 op Oxford kon gaan studeren. Maar het liep anders.

Tijdens Paasvakantie 1991 vertrok Charlie jr. samen met zijn zuster Fleur vanuit Hilversum voor twee weken naar hun moeder in Londen. Tijdens een etentje met zijn moeder Fiona, vertelde Charlie jr. dat hij toch liever in Londen zou willen studeren. Natuurlijk was zijn moeder verbaasd en een beetje verrast en teleurgesteld, maar vond dat haar zoon dat zelf moest beslissen. Bij nader inzien vond hij Londen toch wat dynamischer vergeleken bij het rustige stadje Oxford. Toen hij zijn vader opbelde met deze mededeling, was vader Bruinsma allerminst blij. Bruinsma senior pakte direct het vliegtuig en vloog naar Londen om zijn zoon op andere gedachten te brengen. Maar dat mislukte. Sterker nog, er zijn harde woorden gevallen tussen vader en zoon toen ze samen door Hyde Park liepen om het te bespreken.

 

De stijfkoppige Charlie jr. bleef echter volharden en wilde in Londen studeren, wat later ook geschiedde. Vader en zoon hadden inmiddels flinke oplopende ruzie gekregen met elkaar en vader Bruinsma was daarop woedend vertrokken. De woordenwisseling was zo hevig geweest dat Charlie jr. later die avond- in The London Savoy Hotel- straalbezopen is geworden.

Jaren later gaf Charlie jr. toe dat Oxford wel meer allure zou hebben gehad. Charlie Bruinsma jr. blonk uit in Europese geschiedenis, met name de periode 1850-1950. Vooral de toeloop en beëindiging van de WOII was zijn specialiteit en hij had daar een prachtige scriptie over geschreven. Engels deed hij daarnaast om zich nog beter te kunnen specialiseren in de taal, die hij trouwens daarvoor ook al uitstekend sprak. Daar had hij toen al over nagedacht. Alles was de opmaat voor de London Business School die hij daarna twee jaar ging doen. Bruinsma spreekt overigens accentloos Engels.

 

_________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________

   

                                                         ZIJN ENGELSE MOEDER FIONA COLLINS

 

***** Feitjes en weetjes over Fiona Collins, de Engelse moeder van Charlie Bruinsma jr.

 

 

<<<<< Op 28 juli 1948 werd Fiona Philippa Joanna Collins geboren in Kensington, Londen. Dat was precies op de dag toen in Londen het Olympische vuur van de Olympische Spelen 1948 werd ontstoken door de Engelse koning George VI.

 

<<<<< Fiona vertelde eens aan een oud-huishoudster dat haar oudste kind Charlie jr. verwekt is in het Amsterdamse Hilton Hotel tijdens haar vakantie rond Pasen 1968. Met enkele Londense vriendinnen verbleef zij in 1968 met Pasen in Amsterdam. Daar werd zij als negentienjarige straalverliefd op de jongere Charles Bruinsma. Fiona Collins hierover: "Op mijn hotelkamer in het Amsterdamse Hilton Hotel was de enigste plek waar Charles en ik seks hebben gehad. Ofschoon wij uiteraard condooms gebruikten, merkte ik later bij thuiskomst in Londen, dat ik toch onverwacht zwanger was geraakt."   Fiona Collins kreeg haar oudste kind Charlie jr. op 17 januari 1969, toen ze twintig jaar oud was. Alle vier haar kinderen zijn overigens geboren in het R.K.Z. Ziekenhuis in het Gooise Hilversum.

 

<<<<< Dat Fiona's oudste zoon Charlie jr. eigenlijk vernoemd is naar Charlie Watts, de drummer van The Rolling Stones, waar Fiona een fan van was. Fiona zei: "Dat mijn toenmalige echtgenoot ook Charles heette was puur toeval (haha). Charlie jr. is toch echt naar Charlie Watts vernoemd."

 

<<<<< Dat Fiona Collins grote voeten heeft (schoenmaat 43) met lange tenen eraan. Volgens een oud huishoudster van de familie Bruinsma nam Charlie jr. als peuter altijd de tenen van zijn moeder in zijn mond. In het begin moest Fiona daar om lachen natuurlijk, maar later gaf ze hem toch maar een speen of een stukje fruit (hahaha).

 

<<<<< Fiona Collins reed in een derdehands klassieke witte Porsche uit het bouwjaar 1975.

 

<<<<< Fiona Collins had een Franse mini bulldog hondje als huisdier. Het diertje heette Sherlock.

 

<<<<< Fiona Collins, zelf familierecht advocate in Londen, heeft haar oudste zoon Charlie jr. een keer van het politiebureau moeten ophalen in Londen. Dat was in juni 1993. In die periode (1991-1995) studeerde Charlie jr. in Londen. Charlie hield samen met vijf medestudenten een illegale speedbootrace op de rivier de Theems in hartje Londen. Ze werden uiteindelijk, na een achtervolging, gedwongen te stoppen door de politie en meegenomen naar het politiebureau. Bij het iets te hard omdoen van de handboeien riep Charlie tegen een wat kleine agent die ze omdeed "Be careful you fucking dwarf". De politie heeft Bruinsma vijf uur lang vastgehouden op het politiebureau, terwijl zijn vrienden na een half uurtje alweer naar huis mochten gaan. Charlie werd waarschijnlijk expres zolang vastgehouden vanwege zijn beledigende opmerking eerder. Zijn moeder Fiona, zelf advocate, kwam hem ophalen en was niet bepaald blij met wat haar oudste zoon gedaan had. Ze was boos op hem vanwege zijn onverantwoordelijke gedrag. Of zoals Charlie later omschreef: Moeder was not amused toen zij mij kwam ophalen. Haar gezicht stond op onweer.

 

<<<<< Fiona Collins is twee maal getrouwd geweest. In najaar 1968 met Charles Bruinsma. Dat huwelijk duurde tot begin 1981. Fiona hertrouwde in de zomer van 1986 in Londen, met de aldaar wonende Duitse investeringsbankier Wolfgang Roth-Risse. Dat huwelijk strandde in 1990.

 

<<<<< Fiona Collins was een Londense familierecht advocate sinds 1981.  In 1986 werd zij partner bij het advocatenkantoor waar ze werkte, tot aan haar dood in 2003. Daarnaast zette zij zich ook in voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ook kwam zij op voor wereldwijde dierenrechten, samen met de Britse actrice en vriendin Joanna Lumley.

 

<<<<< Toen Fiona Collins vijftig jaar werd op 28 juli 1998, werd haar verjaardag gevierd in Londen. Haar vier kinderen (Charlie, Bobby, Ferdinand en Fleur) hadden voor hun moeder een bootparty georganiseerd op de rivier de Theems. Er waren zo'n veertig genodigde gasten daarbij aanwezig. Later die avond meerde de partyboot aan, aan de kade pal tegenover het Londense Royal Horseguards Hotel. Na zo'n honderd meter wandelen ging het feest daar verder in het hotel. De jarige Fiona en de andere feestgangers werden in The Royal Horseguards Hotel compleet verrast door een half uur flitsend optreden van haar favoriete Britse zanger Tom Jones. De zanger was speciaal voor haar verjaardag als verrassing geboekt door haar kinderen.

 

 

door Marjon Bonnerman-Kamminga, 6 augustus 2015

_________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlie Bruinsma jr. is absoluut een gentleman in de manier waarop hij met dames omgaat. 'A True Gentleman indeed'. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar een groot aandeel in gehad. Zij heeft een British-Dutch gentleman van haar zoon gemaakt. 

Zij vond goede manieren, fatsoen, nette omgang met vrouwen en beleefdheid heel belangrijk. Dat gold voor alle vier haar kinderen.

__________________________________________________________________________

 

Foto's: Kleding van Lorenzo Cifonelli. (bron: www.cifonelli.com

Charlie Bruinsma jr. is een liefhebber van de strakke pakken en kleding van de Frans/Italiaanse modeontwerper Lorenzo Cifonelli.

Bruinsma draagt veel kleding van www.cifonelli.com

                                                                            

_______________________________________________________ 

www.ft.com

www.dailymail.co.uk

www.standard.co.uk

www.dailyexpress.co.uk

www.spectator.co.uk

www.independent.co.uk

www.gazetta.it

www.elsevier.nl

www.private-eye.co.uk/

www.telegraaf.nl

www.faz.net

www.geenstijl.nl

 (Kranten, bladen en sites die Bruinsma leest)

____________________________________________________________________________

Foto: Wolfgang Amadeus Mozart. Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van Mozart. De liefde voor Mozart heeft hij meegekregen van zijn moeder Fiona Collins. Van jongs af aan leerde zijn moeder hem om naar Mozart te luisteren. Zij leerde hem ook om de verschillen te horen tussen de ouvertures.

___________________________________________________________________________

 

 

  • Charlie Bruinsma jr. is van kleins af aan een liefhebber van het Duitse voetbal.
  • Zijn sympathie gaat uit naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Bruinsma's favoriete speler in zijn jeugd was de Duitse verdediger Hans-Peter Briegel.

 

_____________________________________________________________________________

 

   

   Dit was een favoriete horrorfilm van Charlie en zijn zuster Fleur, de film "Sleepy Hollow" met o.a. Johnny Depp en Christopher Walken.

http://youtu.be/nYHt8SdUj-U    (trailer)

Nadat Charlie op 9 februari 2003 gewond was geraakt bij een straatroof in Milaan (Italië), revalideerde hij thuis in Blaricum. Zijn zusje Fleur woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004, samen met haar broer in diens villa in Blaricum.

Tijdens de revalidatie sliep zij ruim twee maanden naast haar broer in zijn bed om ervoor te zorgen dat Charlie 's nachts niet uit bed zou vallen. Tijdens die periode keken zij 's avonds veel horrorfilms(?!) vanuit bed en "Sleepy Hollow" was daar een van.

________________________________________________________________________

    

Foto: De Franse acteur Alain Delon is een van de favoriete acteurs van Charlie Bruinsma jr.

 

Foto: Christopher Walken is de favoriete Amerikaanse acteur van Bruinsma.

 

   

    Foto: Rijk de Gooijer, de favoriete Nederlandse acteur van Charlie Bruinsma jr.

 ____________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jrs. favoriete voetbalclub is het Italiaanse Juventus uit Turijn. Van kinds af aan al. De zeer eigenzinnige Bruinsma heeft geen favoriete Nederlandse of Engelse voetbalclub (hoe eigenwijs is dat?!). Bruinsma houdt vooral van Duits en Italiaans voetbal.  Charlie Bruinsma jr. heeft in 2013 tezamen met een paar bevriende zakenlui uit The City of London, een aantal aandelen gekocht van Juventus, gewoon als hobby.

          

  Bruinsma's favoriete buitenlandse voetbalcoach is de Italiaan en voormalig Juventus coach Marcello Lippi (bovenstaande foto's). Geroemd vanwege zijn team discipline en tactisch inzicht.

____________________________________________________

Foto: Mr. de Groot (Dik Voormekaar Show).

Charlie Bruinsma jr. kon vroeger (nog steeds) perfect het Mr. de Groot stemmetje imiteren van De Dik voormekaar show. Nu zal Charlie niet blij zijn dat ik dit zeg, maar voilà :-)  Als zijn vader thuis weleens zijn stem verhief, dan zei Charlie met dat imitatie Mr. de Groot stemmetje altijd: 'Nou nou Ome Joop, zo kan-ie wel weer'. (Wat Bruinsma senior niet altijd leuk vond trouwens). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl