WEBLOG OVER CHARLES J. BRUINSMA
Door MARJON BONNERMAN-KAMMINGA, met medewerking van Gina Proosdij en Esther Baumbach. Bruinsma: "Winning isn't everything, it is the only thing" and "Kindness is a weakness".
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe album-items in dit album!
Bruinsma

artikelen
Foto album
Bruinsma

 Foto: Charlie Bruinsma jr.

_____________________________

 

Als student in Londen (1991-1994) was Charlie Bruinsma jr. lid van een studentenvereniging, waar alleen jongens lid van mochten worden, geen meisjes. Een behoorlijk rechts brallerig clubje van zo'n twintig tot vijfentwintig man. De heren studenten van toen zijn tegenwoordig werkzaam in het zakenleven, zijn advocaat, werken op diverse Europese beurzen of in het vastgoed, zoals Bruinsma.

Bij die studentenclub bijeenkomsten werden heel vaak Duitse marcheerliederen uit volle borst meegezongen, zoals het Horst Wessel lied, Westerwald Lied, in einem Polenstädtchen, et cetera. De studentenclub met Bruinsma was destijds regelmatig betrokken bij vernielingen in Londense restaurants, wanneer de heren daar gegeten en gedronken hadden- puur uit balorigheid. Of ze vlogen af en toe met een man of twintig op vrijdagmiddag vanuit Londen naar de Costa del Sol toe en dan zondagavond weer terug.

Aan de Costa werd er dan weleens een pilletje in cola van jonge vrouwen gedaan, zodat de heren plezier hadden. Daar werd ook in 1993 een keer een strandtent totaal aan gort geslagen door deze chique heren studenten van de London Business School, na een ruzie met een groep Nederlanders. Fijne gentleman was jij toen, Charlie? Of stond de gentleman-modus toen af en toe ook even uit misschien? Schaam je Charlie Bruinsma jr.! 

Foto: Een 23-jarige Charlie Bruinsma jr. als student (links staand in spijkerrokje) tijdens ontgroening in 1992 (London Business School). Hier verkleed als dames van lichte zeden. LOL

Foto: Charlie Bruinsma jr. alias 'De Lange' gemaskerd met glas champagne.  

Foto: Charlie Bruinsma jr. op 20-jarige leeftijd in 1989 tijdens vakantie in Italië.


Foto: Directeur Bruinsma senior (archief). Hier circa eind jaren zestig in een vliegtuig.

  

YouTube clip: Oktoberfest van 1976 in München. Een man irriteert bezoekers van het Oktoberfest. München wordt waarschijnlijk ook de nieuwe Heimat van Charlie Bruinsma jr., omdat hij in het najaar zijn hoofdkantoor vastgoed, vanwege naderende Brexit, van Londen naar München en Frankfurt gaat verhuizen. Toll! Sehr toll, Lange

YouTube clip van Duitsland.

YouTubeclip Parijs. Parijs is absoluut een van de favoriete steden van Charlie Bruinsma jr. en datzelfde gold voor zijn zuster Fleur. Dat hij daar geregeld komt is dan ook niet verwonderlijk.

Charlie Bruinsma jr. gaat voorlopig voor het overgrote deel in München wonen vanwege zijn vastgoed betrekkingen. Hij zal dat afwisselen met Londen en Parijs (want Bruinsma wil zelf overal bij zijn). In München heeft hij een huis aangekocht (via zijn kantoor) in de wijk Bogenhausen, vlak bij het Herzogpark.

Dat huis wordt toegevoegd aan de bezittingen van het kantoor. Het vrijstaande huis bestaat uit drie etages en op de 2e etage woont de Chinese/Aziatische Ping. Deze 31-jarige dame heet Ping en komt oorspronkelijk uit Shanghai en is een van Bruinsma's verkoop/verhuur managers vastgoed in München en Parijs, hoewel de Chinese/Aziatische Ping de helft van de maand in Parijs verblijft.

Stephanie Fürstner, Bruinsma's rechterhand, woont in een appartement op steenworp afstand. Bruinsma verblijft enkele dagen per maand in Londen en voor de rest verdeelt hij zijn tijd tussen München, Frankfurt en Parijs. Bruinsma's kantoren participeren samen met andere vastgoed kantoren in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië.

 

  _____________________

  

 

Foto: Dhr. Anton Bruinsma, oprichter van RAAK limonade/frisdrank begin jaren zestig.

 

Foto: De puissant rijke RAAK directeur en oprichter Dhr. Anton Bruinsma. Hier op 49-jarige leeftijd op 6 juni 1970. Anton Bruinsma is voor Charlie jr. zakelijk gezien het absolute voorbeeld ('adoratie') van hoe een zakenman moet zijn.

 

RAAK Limonade (archief).

 

 

Foto: De Duitse merken RITTER SPORT chocolade en MILKA schokolate (echte Duitse chocolademerken). Ritter chocolade en Milka chocolade zijn de favoriete chocolademerken van Charlie Bruinsma jr. en van zijn wijlen zusje Fleur Bruinsma. Als Bruinsma al zondigt dan is het voor deze chocolade.

 

 

Charlie Bruinsma jr. is ook een fervent theedrinker. Zowel groene thee als zwarte thee. Hij drinkt altijd thee uit een theekopje met schotel en nooit uit een mok of beker (deftige kakker Bruinsma ;-) ).

 

Foto: Fleur Bruinsma in 1982 in de oude trapauto van haar broer (zij is hier bijna 3 jaar oud). Fleur is het kleine zusje van Charlie Bruinsma jr.

Foto: Fleur Bruinsma op de bank liggend in 1997.

 De YouTubeclip heet Muss i denn zum Städtele hinaus, gezongen door Duitse meisjes. Het Duitse liedje Muss i denn zong Fiona, de moeder van Charlie en Fleur Bruinsma, altijd voor haar kinderen toen ze klein waren.

____________________________

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens een klassieke autorace in Engeland. 

Foto: Fiona Collins in 1967 op 19-jarige leeftijd in Londen (de moeder van Charlie).

Foto: Een 28-jarige Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr., in 1976 aan de kust van Normandië, Frankrijk. 

Foto: Fiona Collins, de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1988 op 40-jarige leeftijd.

 

Foto: Fiona Collins, de Londense familierecht advocate en de moeder van Charlie Bruinsma jr. Hier in 1999.

Foto: Fiona Collins in 2000 golfend tijdens vakantie in Frankrijk.

 

Canvas foto: Charlie Bruinsma jr. met zijn moeder Fiona in 1970, tijdens een dagje uit in de Duitse stad Essen.

 

Foto: De vader van Charlie Bruinsma jr (Bruinsma senior) Hier rond 1990 in Zuid-Frankrijk.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. alias De Lange.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. hier in Beieren (Zuid-Duitsland) in 2014. Bruinsma is hier 45 jaar oud.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. skiënd in Courchevel 1850 in de Franse Alpen. YouTube clip van Courchevel 1850. Al sinds de jaren negentig gaat Bruinsma skiën in Courchevel 1850 samen met zijn zusje Fleur en moeder Fiona.

Bruinsma: "Tegenwoordig komen er onder meer luidruchtige Russen en Russische geblondeerde dames met bontjassen. In uitgaansgelegenheden zijn ze aanwezig- maar ik bemoei mij daar niet zo mee- ik kom daar puur om te skiën. Wat dat betreft ben ik beetje een einzelgänger. Alleen Stéphanie en Ping (Bruinsma's twee vrouwelijke zakelijke rechterhanden) gaan weleens mee."

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. (hangend in het midden) tijdens zeilwedstrijd nabij St-Raphaël, Zuid-Frankrijk, in 2002.

 

Foto: Fleur Bruinsma, het jongere zusje van Charlie Bruinsma jr. Fleur is hier vijf jaar oud, begin 1985.

 Foto: Fleur Bruinsma in 1989 (9 jaar oud) tijdens vakantie in Frankrijk.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in zijn pyjama in 1974 samen met zijn Engelse grootvader (opa Collins), die Charlie letterlijk bovenop de grote kast zet.

Foto: Charlie Bruinsma jr. viert zijn vijfde verjaardag op 17 januari 1974.

Foto: Charlie Bruinsma jr. klimmend op de hunnebedden in Drenthe, rond 1971,1972, tijdens een dagje uit.

 Foto: Charlie Bruinsma jr. zeilend.

Foto: Een recht in de camera kijkende Charlie Bruinsma jr. (links) samen met een jeugdvriendje zo rond 1974. Charlie hier 5 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1974. Charlie hier 5 jaar oud. (Op een verjaardagsfeestje met slagroom op z'n gezicht).

Foto: Charlie Bruinsma jr. als peuter in 1970 in pyjama met drinkbeker. Hier tijdens een nachtje logeren bij een huishoudster van de familie Bruinsma (Anna van Beek) in Hilversum.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1972 of 1973 met zijn 'Teddybeer....'. Bruinsma is hier zo'n drie of vier jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarige kleuter spelend op zijn slaapkamer in 1973

Foto: Charlie Bruinsma jr. zo'n 11 maanden oud in december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1987 op 18-jarige leeftijd tijdens vakantie in Flayosc, Zuid-Frankrijk.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 (39 jaar oud).

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier 39 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. thuis in zijn speelkamer in 1970.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. is hier 10 maanden oud tijdens Sinterklaas pakjesavond op 5 december 1969.

Foto: Charlie Bruinsma jr. als 4-jarig jongetje bij Sinterklaas en zwarte Piet in december 1973.

Foto: Charlie Bruinsma jr. tijdens Sinterklaasfeest in december 1970. Hij is hier bijna 2 jaar oud.

Foto: Charlie Bruinsma jr. in 1973 als 4-jarig jongetje.

 

Foto: Charlie Bruinsma jr. Hier in 2016, in de streek Pays de la Loire, in Frankrijk.

 

Foto: De heer A. Bruinsma (archief) hier in de sneeuw in Zuid-Duitsland (Tirol). Foto dateert uit de begin jaren zestig.

Foto: Directeur Bruinsma senior.

De heer Bruinsma senior hier op bezoek in Hilversum rond 1960. Rechts is een stukje van het Hilversumse Raadhuis te zien. Directeur Dhr. Bruinsma staat naast een Renault auto. In dit soort auto's van de zaak reden vertegenwoordigers van de Limonade/Frisdrankenfabriek door Nederland.

Foto: De heer Bruinsma senior, hier rond 1965,  tijdens een bezoek aan Oostenrijk.

 

 Foto: Charlie Bruinsma jr. onder de douche in 1990 op 21-jarige leeftijd. (Foto ontvangen van Pauline. Dat moest ik erbij vermelden).

Foto: Fleur Bruinsma viert haar 23ste verjaardag op 25 november 2002.

Canvas foto: Fleur Bruinsma hier in Parijs, in 2002.

 

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 1999 (20 jaar). 

Fleur Bruinsma, de jongere zus van Charlie, studeerde om notaris te worden. In 2002 rondde zij de eerste fase af van haar studie. Zij was een ambitieuze tante. Fleur sprak naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans. Uiteindelijk wilde zij notaris zijn in Parijs of in München of zelfs in Rome of Milaan. Hun avontuurlijkheid lag daaraan ten grondslag.

Broer Charlie dacht daar hetzelfde over met vastgoed; alles moest internationaal worden aangepakt. Hij zei: ''Fleur en ik blijven altijd samen of het nu Londen, München, Parijs, Milaan of ergens anders is, dat maakt niets uit. Zij mag ook mijn belangen barmhartigen als notaris, want Fleur is één van de zeer weinige mensen aan wie ik dat zou toevertrouwen.''  En Fleur zei uiteraard precies hetzelfde over haar broer.

Canvas foto: Fleur Bruinsma in 2003 (23 jaar).

Fleur Bruinsma hier in 2003 in Frankrijk met een bok. De lesbische Fleur is de oogappel van haar broer Charlie. Fleur was vroeger stiekem verliefd op voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en actrice Tatjana Simic.  Dat vond zij hele leuke dames.

Foto: Fleur Bruinsma, hier 22 jaar oud, tijdens vakantie op Sicilië (Italië) in 2002.

 

 Foto: Suske&Wiske (bron: google).

Charlie en Fleur Bruinsma waren vroeger enorme fans van de Suske&Wiske stripboeken. Ze hadden thuis als kind alle delen uit  die reeks. Dat waren zeer veel stripboeken. Toen Fleur nog klein was, las Charlie altijd de teksten voor.

Fleur had ook van die hele grote plastic opblaasbare poppen van alle karakters van de Suske&Wiske op haar slaapkamer staan. Aan de onderkant zat er zand in de poppen, zodat ze konden tuimelen en rechtop bleven staan. *(met dank aan voormalig huishoudster mevr. Nieuwenhuizen) 

YouTube clip: Oude trambanen in Duitsland.

Charlie Bruinsma jr. heeft een fascinatie voor oude Duitse en Zwitserse tramwagons vanaf 1940 t/m de jaren tachtig. Met moderne trams heeft hij niets. Bruinsma vindt de nostalgie van deze oude wagons prachtig.

Nu heeft Charlie wel een oude ziel wat dat betreft en voelt hij zich eigenlijk niet thuis in deze huidige tijd. Eigenlijk is Bruinsma een soort time traveller ;-)    

 

  Michel Delpech met 'Pour un flirt'. Bij dit liedje dacht Fleur Bruinsma, toen zij nog een klein meisje was, dat hij 'Pour un Fleur' zong, haar naam dus. Haar broer Charlie die dat grammofoonplaatje had, moest het vaak draaien voor zijn kleine zusje.

 The Human League met Tell Me When..

De muzieksmaak van Charlie Bruinsma jr vanaf zijn jeugd: The Police Albums (o.a. het album Regatta de Blanc) vond hij goed, maar was/is ook fan van Duran Duran en The Human League, daarnaast ook oude pop muziek plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, en af en toe ook Deep&Dope (house music), en uiteraard klassieke muziek zoals Mozart en Vivaldi.

________________________

 

  

  Foto: De Duitse weervrouw Stephanie Meissner. Volgens Charlie Bruinsma jr. een van de mooiste weervrouwen ooit....!?!

____________________

 

Foto's Kater Rocky (1995-2011). Dit is de binnenhuiskater van Charlie Bruinsma jr. Zijn zusje Fleur Bruinsma had hem nog uitgezocht als kleine kitten in zomer 1995. De kat is gestorven op 5 december 2011 op 16-jarige leeftijd.

Om vijf uur 's morgens op 5 december 2011 stierf de kat in de armen van Charlie in diens slaapkamer in zijn Londense huis in Chelsea&Kensington. Het beestje sliep 's nachts altijd bij Bruinsma op bed. Rond vijf uur die bewuste ochtend sprong de kater van bed af met een harde klap en maakte een angstaanjagend miauwend geluid. Bruinsma sprong direct zijn bed uit en trof het diertje liggend aan, terwijl zijn ogen snel heen en weer draaiden.

Charlie aaide de kater zachtjes en probeerde het dier gerust te stellen, maar hij wist dat het ging sterven. Hij kon weinig meer doen. Dertig seconden later blies de kater zijn laatste adem uit. Bruinsma heeft daarna zijn maatje naar beneden gedragen en op zijn favoriete stoel gelegd op een dekentje. Het wrange was dat Bruinsma op 7 december een afspraak had staan bij de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinatie. (met dank aan Bruinsma's oud werkster mevr. Anna van Beek)

 

  Foto: Charlie Bruinsma jr. in 2008 op 39-jarige leeftijd.

 

Foto: Joachim Peiper met gezin in 1960 in Stuttgart (bron: google). Charlie Bruinsma jr. heeft op zijn studeerkamer een aantal portretten aan de muur hangen van o.a. Napoleon, acteur Alain Delon en deze oud Waffen SS panzer-kolonel/officier in SS uniform afgebeelde Peiper.

Nogal omstreden dacht ik zo, maar Bruinsma zegt: "Ik kijk alleen maar naar het militaire aspect en niet naar een ideologie daarachter. Ik heb veel waardering voor militaire genieën. Peiper was een groots man. Iemand die voor zijn soldaten stond en gerespecteerd was. Een echte vent. Peiper was moedig, hij gaf nooit op, was onbezweken en erg loyaal, en dat zijn uitstekende eigenschappen."

Josef von Arnim, een jongere broer van de Duitse oma van Charlie Bruinsma jr., Philippine Collins-von Arnim (Zij was de Duitse moeder van Charlie's moeder Fiona), heeft bij de Duitse Waffen SS pantserdivisies gediend van 1940 t/m 1945, tot het einde van de WOII (Josef von Arnim vocht in Italië, Frankrijk en in Charkov). 

Bruinsma hierover: "Het was heel gangbaar om in die tijd als Duitse jonge twintiger het leger in te gaan, verplicht zelfs. Mijn moeder sprak daar nooit heel veel over thuis. Zij kende haar Duitse oom Josef nauwelijks."

(geplaatst door Gina Proosdij op 20 augustus 2017)

 

 Foto: Logo Schwarzkopf. Charlie Bruinsma jr. gebruikt altijd Schwarzkopf produkten voor zijn haren. Bruinsma gebruikt veelal Syoss shampoo en conditioner van Schwarzkopf. (dank aan Barbara)

De film 'Dangerous Liaisons' uit 1988 behoort tot de favoriete flims van Charlie Bruinsma jr. (met o.a. John Malkovich). Ook de periode van Chateau Versailles omstreeks 1750-1820 (Lodewijk XVI) en de periode Napoleon, vindt 'De Lange' zeer interessant. 

Foto: Koning Ludwig II van Beieren. De vier uur durende speelfilm over Ludwig II, gemaakt door de befaamde Italiaanse regisseur Visconti in 1972, staat bij Charlie Bruinsma jr. in de top vijf van favoriete films.

Foto: James Bond uit 'a view to a kill'. De favoriete Bond van Charlie Bruinsma is Roger Moore. Hier in deze film met bad guy Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken. Bruinsma is een groot liefhebber van de James Bond films.

__________________________________

 

De kledingstijl van Charlie Bruinsma jr. (fotobron: Google.  IOU long coats en fashion brand men)

 

 

 

 

Albums / Bruinsma / Foto: Fiona Collins in de zomer van 2002. (de moeder van Charlie Bruinsma jr.)

 

                         Bruinsma deed voor de tweede keer mee aan Ardennenoffensief in 2014.                                                       

Charlie Bruinsma jr., liefhebber van historische veldslagen,  deed voor de tweede keer mee aan een Re-enactment van het Ardennenoffensief (WOII). Dit keer in 2014. Drie artikelen hieronder deed Bruinsma ook in november 2013 mee aan het naspelen van het Ardennenoffensief in de Ardennen. Dus nu ook in 2014 in de sneeuw. Bruinsma hoorde bij de Duitse Waffen SS groep (panzer division) die op onderstaande link te zien is. Op minuut 6:20 zien we Bruinsma bij een boom zijn geweer laden en schieten tijdens een beschieting met Amerikanen. Die Lange was helemaal in zijn element, want hier houdt hij van (combat). Ik vind dat onvoorstelbaar :-(

    https://www.youtube.com/embed/z_nFZvzlFzY    

 (op 6:20 minuten laad Bruinsma zijn geweer en schiet bij een boom)

   

(Marjon) Nou Lange, ik was voor geen goud dat bos ingegaan. Waar je zin in hebt zeg. Dat jij hier aan meedoet geeft al aan dat jij niet normaal bent. Jij had ook meegedaan als het echt WOII was geweest 71 jaar terug, en dat alleen om je te bewijzen als rijkeluiszoon uit het Gooi. Ziet er heftig uit, part 1 ook. Wat hebben mensen met geld toch vreemde hobby's. Oorlog was en is al vreselijk in het echt en dan nog naspelen ook. Triest hoor.

P.s.  Schieten jullie nou rond 8:35 minuten twee soldaten neer die zich hebben overgegeven? Wat een zwijnen zijn jullie, Charlie. Echt Waffen SS hè  :-(

 

 door Marjon Bonnerman-Kamminga, 15 oktober 2016

__________________________________________________________________________________

 

 

                                                            Bruinsma op kastelenjacht in Pays de la Loire, Frankrijk?

  *Update 7 augustus 2016: Charlie Bruinsma jr. is ongeveer half juli neergestreken nabij Angers, Maine-et-Loire, Pays de la Loire (West Frankrijk). Hij blijft daar ongeveer een maand. Bruinsma overweegt in die regio een 19 eeuws kasteel aan te kopen, rond Anjou. Waarschijnlijk gaat het om een XIXth Chateau vlakbij Angers (Haut-Anjou). Een 19th century Chateau. De prijs van dat kasteel bedraagt 1.400.000,- euro (bijna anderhalf miljoen euro). Een woonoppervlakte van 600m2 en 11 hectare grond eromheen met o.a. kastanje en rozenbomen. Bruinsma kijkt in die regio voor een Chateau en voornoemde is daar een van. De eigenaardige Charlie Bruinsma jr. is een groot kasteelliefhebber en zou een Frans Chateau willen aanschaffen voor eventuele vakanties of om zich af en toe terug te kunnen trekken.

Update 25 oktoberCharlie Bruinsma jr. heeft inmiddels een negentiende eeuwse Chateau in de Loire (Frankrijk) aangekocht.

 ESTHER BAUMBACH

 7 augustus 2016

 _______________________________________________________________________

 

En onder die keurige pakken van meneer de directeur Charlie Bruinsma jr., zit ook een andere kant: de militaristische (discipline) kant.

https://youtu.be/9HesdRHzkSE  (in deze link beelden van Waffen SS en Wehrmacht tijdens WOII)   

 

Dear Charlie,

Jij noemt de Duitse Waffen SS en de Wehrmacht de beste infanteriesoldaten die de wereld ooit heeft mogen aanschouwen. Jij hebt voordat je naar de London Business School ging o.a. twee jaar geschiedenis gestudeerd aan het Londense King's College University, over de Eerste en Tweede wereldoorlog. Jij kijkt weliswaar alleen maar naar het militaire gedeelte en niet naar het gedachtengoed, maar jouw stiekeme bewondering voor dergelijke divisies, en dan vooral de Waffen SS, is tamelijk amoreel, Charlie.   Jij roemde tijdens jouw studie Geschiedenis Joachim Peiper (Duitse Waffen SS commandant LSSAH panzerdivision) vanwege zijn geniale strategische inzicht en mentaliteit. Jij hebt vaak gezegd dat je wel een poosje mee had willen vechten aan het front (en dan ook nog met de Waffen SS), want zo ben jij.  'A gentleman will walk but never run'.  De erkenning, de eer, avontuur en dat soort dingen vind jij belangrijk. Jij zei ooit eens dat je over 'een Duitse mentaliteit' beschikte 'nooit opgeven en altijd winnen'. Het is mijn beste eigenschap, zei je. Je zegt ook dat mensen jou qua leeftijd minstens tien jaar jonger inschatten en dat zo'n uniform jou heel goed zou hebben gestaan. Daar heb je gelijk in, maar ijdelheid is er niet voor om gevoelens te verstoppen, Charlie.

PS, Er moet wel benadrukt worden dat Charlie overigens geen nazi sympathieën heeft (hoewel hij wel zei dat je eigenlijk de Waffen SS van weleer op criminele en overlastgevende asielzoekers zou moeten afsturen?!)  

 

ESTHER BAUMBACH

26 juli 2016

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                         BRUINSMA DEED MEE BIJ NASPELEN ARDENNENOFFENSIEF  

Charlie Bruinsma jr. deed een paar jaar geleden (16-11-2013) mee met een re-enactment (naspelen) van het Ardennenoffensief. Via een kennis kon hij meedoen en die kans liet hij niet liggen. Het Ardennenoffensief zit in Bruinsma 's hoofd; hij is er zelfs op afgestudeerd. Dus de Lange voelde zich als een kind in een snoepwinkel toen hij deelnam aan deze reenactment in de Ardennen.

Bruinsma 'vocht' als soldaat mee met de Duitse Waffen SS, 2nd Panzer Division, en hij droeg een stahlhelm op zijn hoofd. Ze vochten tegen de Amerikanen in deze nagespeelde veldslag. Er staan vier afleveringen (part 1, 2, 3 en 4) op Youtube. Hieronder is de laatste aflevering te zien (part 4). De Lange heeft van part 1 tot en met part 4 meegedaan en was na afloop, naar eigen zeggen, totaal 'kapot' maar zeer voldaan. Hij vond het geweldig en spannend. 'Dit was militairtje spelen in optima forma' zei Bruinsma.

En jij hebt deze veldslag, de hel van de Ardennen, overleefd hè Lange ;-)

 

https://youtu.be/yUPgAQQUAhg   (part 4)

https://youtu.be/8DJUWid3UXY    (part 3)   Is dat Bruinsma niet op 1:30 minuut die voorlangs in beeld loopt met helm op en geweer in de arm? Dacht het wel. (Ja, dat is Bruinsma alias de Lange).

https://youtu.be/OlxbnlLfrDY     (part 2)

https://youtu.be/WAcevWAZL2M    (part 1)

 

Wat bezielt jou? Tsja, jij gedijt in dit soort situaties, hè Herr Bruinsma ;-) Nou Lange, het is goed nagespeeld, maar het scares the shit out of me. Ik zou nooit meedoen aan zoiets.

 

                                                                             UPDATE: 4 juni 2016 

Het is dat Charlie Bruinsma jr. een keurige Gooise vent is die uit een nette, gegoede en rijke familie komt en uiteindelijk vastgoedondernemer is geworden, want anders was hij misschien wel beroepssoldaat (pantsergrenadier) geworden. Het militaire gebeuren heeft altijd Bruinsma's fascinatie gehad en dan het liefst voor in het front. Hij heeft aardige stalen zenuwen en hij kan soms een ijskonijn zijn.

Opmerkelijk genoeg heeft Charlie een buitengewoon goede wapenkennis (zijn favoriete wapen is de Duitse MG-42 mitrailleur uit WOII, die gebruikt werd door de Waffen SS). Hij schiet zelf weleens met een uit de WOII afkomstige MG-42 op een schietbaan net buiten Londen.

Ietwat rare gast blijft hij toch....;-)

 

          door Marjon Bonnerman-Kamminga, 4 juni 2016

_________________________________________________________________________________

 

                                

                                    UPDATE 27 april 2016:   Charlie Bruinsma jr. gewond in Toscane

Vorige week vrijdag (22 april) is Charlie Bruinsma jr. gewond geraakt door een aanval van een wild zwijn. Dat gebeurde in Toscane in Italië. Bruinsma was daar voor zaken en besloot samen met zijn Duitse rechterhand Stephanie Fürstner en wat andere kennissen een stukje te gaan wandelen door de Toscaanse natuurbossen. Bruinsma zei dat ze het wilde zwijn te laat opmerkten en dat het dier hem van achteren ramde en hem ondersteboven gooide en hij belandde plat op zijn rug. De anderen verstopten zich in de bosjes en achter een boom. Ook een Italiaanse kennis van Bruinsma raakte lichtgewond door het zwijn. Bruinsma hield er rug en borstpijn aan over.

Bruinsma zei tegenover een voormalig werkster: 'Ik heb gelukkig alleen wat pijnlijke ribben en een beetje last van een stijve rug. Het wilde zwijn rende direct weer door en we hebben hem niet meer gezien. Ik riep nog tegen Stephanie dat ze snel een boom moest inklimmen, wat ze ook deed. Ik strompelde, geholpen door twee Italiaanse kennissen, de bosjes in om mij te verstoppen. Na een paar minuten van stilte begon Stephanie te gieren van het lachen in de boom. Het beest was er allang vandoor, maar voor de zekerheid hielden we ons nog even schuil. Gelukkig stond de auto niet al te ver weg. En natuurlijk werden er later grappen gemaakt over het voorval. Zelfspot heb ik wel.'

 

   ESTHER BAUMBACH

   27 april 2016

_______________________________________________________________________________________

 

Update Marjon Bonnerman-Kamminga en Esther Baumbach 26 december 2015: Ik had aan het einde van de middag verrassend genoeg even Charlie Bruinsma aan de telefoon. Hij belde zelf op vanuit Londen. Hij vond dat wij (Esther, Gina en ikzelf) hem hier als een halve nazi afschilderen en dat is hij beslist niet, benadrukte hij. Waarvan akte. Ik greep direct de mogelijk aan om te vragen hoe zijn kerstdagen waren verlopen. Charlie zei dat hij deze thuis heeft doorgebracht. Met wie? vroeg ik hem.  Nou zeg, waarom wil je dat weten? zei hij. Het was gewoon maar een nieuwsgierige vraag zei ik.  Hij zei: Met niemand. Ik ben alleen thuis samen met de hond (zijn zwartharige Franse mini bulldog).

Stephanie Fürstner, zijn Duitse zakelijke rechterhand is in Duitsland met Kerst en Oudjaar. En kennissen en wat vrienden hebben hun eigen families om de feestdagen bij door te brengen. Daar ga ik niet bij zitten. Met mijn vader heb ik geen tot zeer weinig kontakt en datzelfde geldt voor mijn twee jongere broers, zei Bruinsma. 

We hadden zowaar iets wat leek op een 'normaal' gesprek aan de telefoon. Bruinsma gaat pas in februari op wintersport, nadat ik hem had gevraagd of hij niet moest skiën. Hij vertelde dat-ie alleen op eerste kerstdag 's middags eventjes bij een oudere buurvrouw in zijn straat (Queen's Gate Terrace) was langs geweest om een bloemetje en een trommel met kerstkoekjes te brengen. Zij had deze zomer haar echtgenoot verloren. Dat was lief van jou Charlie en dat meen ik. Eigenlijk ben jij soms best een softie hè? (GRAPJE grapje hoor Charles hahaha) Serieus, ik vind dat aardig van je, stoere vent :-)

 

Zo'n leuke hot handsome Directeur als jij moet toch niet alleen zijn met de Kerst? Er zijn toch genoeg vrouwen in Londen, Charlie? Jij zei ooit dat jouw ex vriendinnen bijna allemaal neuroten of golddiggers of onbetrouwbaar of hysterische types waren.... hahahaha.

Jij zei ook dat het aantal vriendinnen die jij hebt gehad op twee handen te tellen zijn. Jij duikt niet zomaar met iedereen het bed in. Dat siert je, maar weet je wat het is met jou, Lange? Jij bent gewoon bang voor de liefde. Dat is het. Een gratis tip: De energie die jij stopt in je onroerend goed zaken, moet je ook eens in een relatie stoppen, Charlie. Kom op man, het leven is al kort genoeg.

 

**Update 29 december 2015:   "Charlie Bruinsma is niet besneden (dus Charlie heeft zijn voorhuidje nog). Hij scheert zich elektrisch en gebruikte daarna een lekkere gezichtscreme van een Frans merk. Hij heeft een lekker warm lijf met warme handen, net een kacheltje als je tegen hem aanligt. Charlie kan zeer teder zijn. Hij is erg hoffelijk en inderdaad een gentleman, toen ook al. Ik denk nog regelmatig aan hem, waarom weet ik eigenlijk niet. Het laat mij niet koud als ik aan Charlie denk. Het is best wel een tijdje geleden dat ik iets had met hem (in 2001 was dat)" 

ciao en groet, Barbara (Babsie)  *mailadres bij ons bekend. (dit is een greep uit de email die vandaag tot ons kwam van een ex vriendin van Bruinsma).

 

Ja, Charlie Bruinsma jr. en de liefde...Hij zei hierover: "Mijn hart is vertrapt, verraden, verlaten, bespuugd en aan stukken gescheurd als het om liefde gaat. Het hart is bij mij getekend door sarcasme en cynisme. Liefde is ook wanhoop. Het doet vaak zeer en het grijpt je zomaar bij je kladden als je niet oplet. Als je de haat toch niet kan genezen, waarom is de liefde dan zo bevreesd? De liefde blijkt vaak een wolk met zure regen te zijn die over je uitgestrooid wordt.

Ik heb een stuk of vijf, zes echt serieuze vriendinnen gehad in mijn leven. Ik zal nooit roddelen noch kwaadspreken over hen, ook al zitten er een paar bij die mij hebben verraden en teleurgesteld. Maar ik gun ze toch het allerbeste in hun leven. Ik ben absoluut geen wrokkig persoon."  En dan een metaforische Bruinsma: "Mijn hart is een soort burcht geworden. Zo gauw er een dame aan de horizon ten tonele verschijnt, dan sluit ik de poorten en verschans mij boven in de toren om te kijken wat zij van plan is. Meestal laat ik de poort gesloten, maar soms word zelfs ik van de wijs gebracht door het verschijnsel dat liefdesgevoelens heet. En gaat er zo'n liefdesachtige pijl dan uiteindelijk toch dwars door mijn harnas heen en dan open ik zomaar de poort."

 

Hahahaha jemig Charlie, wat een aparte benadering van de liefde heb jij zeg? 

ESTHER BAUMBACH

4 januari 2016

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

  

 

Update 2 januari 2016, Marjon Bonnerman (Kamminga) en Esther Baumbach,

 

https://youtu.be/yxUc9nLhq3A     (Müss i denn muss i denn zum Städtele hinaus) van Nana Mouskouri (wellicht niet helemaal jouw smaak Charlie, maar goed.   Marjon, Gina en ik vinden het geweldig).

Charlie Bruinsma jr heeft in 1993 een thesis over 'De Slag Om De Ardennen' geschreven toen hij afstudeerde op zijn eerste universiteit in Londen. Hij heeft daarvoor o.a. met drie Duitse Waffen SS veteranen gesproken in Düsseldorf. Deze veteranen behoorden tot de  1st. SS panzer division Leibstandarte, 2e regiment-panzer grenadiers van Kampfgrüppe Max Hansen. Zij vochten in de Ardennen. Bruinsma was via de Bundeswehr in kontakt gekomen met deze veteranen. Zo heeft hij voornamelijk vanuit Duits perspectief een inkijkje kunnen krijgen wat er zich afspeelde. Daar heeft hij alle ontberingen aangehoord. Ik denk dat Charlie daarom ook wel enig sympathie kan opbrengen voor dit bepaalde regiment.

https://youtu.be/WHf1xT8TSs8   (Hier zijn originele bewegende beelden van dit Duitse 1st. Waffen SS panzer division 2e regiment nadat ze een Amerikaans konvooi in een hinderlaag hadden verslagen op de weg naar Poteau op 18 december 1944 in de Ardennen)

 

Dat Charlie Bruinsma jr. graag een weekje mee had willen vechten tijdens het Ardennenoffensief, zegt mij dat hij zijn hersencellen aan het verliezen is. Hoe kun je dit in godsnaam zeggen? Zulke verschrikkelijke zes weken oorlog :-(    Ja natuurlijk, voor de spanning zou jij het zo doen ja, dat weet ik (bloody idiot). Ik denk alleen dat jouw moeder en zus je zouden hebben tegengehouden.

Charlie, jij wilde op je eenentwintigste, in 1990, twee jaar bij de commando's en daarna, in 1992, wilde je pas gaan studeren.  Maar jouw moeder Fiona hield dat tegen, en TERECHT! Zij was bang dat jij dan eventueel zou kunnen worden uitgezonden naar de eerste Golfoorlog wat er toen aan zat te komen. Wees je moeder maar dankbaar, Lange.

 

https://youtu.be/SDwxfWHtAz0  (zo erg was het Ardennenoffensief, koekwaus.  Kampfgruppe Hansen in kleur) Dit zijn echte beelden, gemaakt door Duitse propaganda filmers in december 1944 en januari 1945).

https://youtu.be/yxp_9GLv9VU  

Charlie Bruinsma jr. presteert het best onder hevige druk, dan is hij op z'n best. Dus ik denk als hij terug in de tijd kon gaan naar 'Het Ardennenoffensief' eind 1944, begin 1945, dat hij er zo heen was gegaan. Hij zei eens daarover: "Ik had graag bij de Waffen SS Kampfgruppe van Max Hansen willen zijn in dat Ardennenoffensief. Ik wil die spanning en angst meemaken. Ik zou uiteraard geen Amerikaanse soldaten neerschieten. Ik zou dan expres misschieten. Ik zou ook nog proberen de Duitse soldaten van die Kampfgruppe Hansen heelhuids uit de strijd te halen, zodat ze zich kunnen overgeven aan de geallieerden." (Het merendeel van de Duitse soldaten had zich eind januari 1945 destijds inderdaad overgegeven aan de Amerikanen).

Charlie Bruinsma jr. had graag twee jaar bij de commando's of SAS gewild, maar zijn Engelse moeder Fiona vond dat geen goed idee. Daarom is hij direct met zijn universiteit in Londen begonnen vanaf 1991. Voor een rijkeluiszoontje uit het Gooi wellicht een rare gedachte. Maar Bruinsma zegt altijd: "Ik wil niet de kruiwagen van mijn vader. Ik heb alles zelf gedaan. Daarom ben ik blij dat ik naar Londen ben gegaan. Dat is voor mij een grote overwinning geweest. Het voelt alsof je een finalewedstrijd hebt gewonnen. Ik wil ook niet als papkindje of slappe rijkeluiszoon worden neergezet."

Ik denk dat Bruinsma het wel moeilijk zou hebben gehad met de acceptatie als hij twee jaar bij de commando's zou zijn gegaan rond 1990. Zo'n arrogante Gooische kakker als hij tussen al die andere jongens. Bruinsma kennende zou hij zich niet hebben laten kennen, maar juist twee keer zo hard zijn best hebben gedaan om zich te bewijzen. Hij zou trouwens een voortreffelijke sniper zijn geweest. Bruinsma gaat regelmatig schieten op een schietbaan net buiten Londen en treft dan akelig nauwkeurig de bullseye op de kartonnen targets.

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bruinsma is altijd aan het werk. Hij zit zeker twaalf tot zestien uur per dag op zijn vastgoedkantoor in The City. Onlangs, op 25 november, vond er net na middernacht een incident plaats op de Londense begraafplaats waar hij het graf van zijn zuster Fleur bezocht i.v.m haar '36e geboortedag'. Op 28 mei 2004 overleed Fleur Bruinsma onverwachts tijdens haar vakantie. Iedere week bezoekt Charlie het graf van zijn zus en ook dat van zijn moeder Fiona, die op dezelfde Victoriaanse begraafplaats begraven ligt.

Toen Bruinsma na middernacht in het pikkedonker bij het graf van zijn zus stond, hoorde hij ineens luidruchtige stemmen in de verte. Het bleken twee mannen te zijn die ook op de begraafplaats waren. Bruinsma, altijd een massief houten paraplu bij zich dragend, ging totaal door het lint. Want hij wilde niet gestoord worden. Hij heeft die twee mannen aangevallen en heeft geprobeerd ze een ram met de paraplu te geven. Het tweetal sloeg direct op de vlucht. Bruinsma was in alle staten en zette de achtervolging in. Nou zou ik eerlijk gezegd ook bang zijn als ik Charlie Bruinsma met zijn gestalte zou tegenkomen in het donker. Wanneer Charlie zelf komt te overlijden, komt hij pal naast zijn zuster Fleur te liggen, dat heeft hij vast laten leggen.

Jemig 'Lange', dat klinkt niet goed....Je bent toch geen Jack the Ripper of zo??? :-()  Wat bezielt jou om 's nachts op een begraafplaats te zijn? Brrrrrrr....spooky. Stéphanie Fürstner is ook een keer 's avonds laat mee geweest naar de begraafplaats samen met Bruinsma en zij heeft toen letterlijk in haar broek geplast, tot haar grote schaamte. Maar jij Charlie, jij bent niet bang in het donker, nee natuurlijk niet, jij gedijt in zulke situaties. 

 

Hoe het Charlie Bruinsma jr. op liefdesgebied vergaat weet ik niet. Met zijn Duitse rechterhand Stéphanie Fürstner heeft hij wel wat "beziehungen" maar Bruinsma kennende zal het niet heel erg serieus zijn. Hij is er de man niet naar om relaties te onderhouden. Verder komt ene Penelope 'Penny' af en toe weleens langs bij hem thuis in Londen. Zij is een modieuze, aantrekkelijke zestigjarige (grijs) Engelse brunette. Ze is werkzaam bij een Londens advocaten- en notariskantoor en was een goede vriendin van Bruinsma's overleden moeder Fiona, die zelf ook advocate was.

 

                                                                 Liefdeloze Bruinsma

Rita Rubiéra (1967), Bruinsma's voormalig rechterhand, werkt sinds januari 2015 bij een Zwitserse bank in Basel. Rita Rubiera, oorspronkelijk afkomstig uit Venezuela, werkte bijna zeventien jaar met Bruinsma samen. Rita was (is?) heimelijk stapelverliefd op Charlie Bruinsma jr. Ze hadden een zakelijke relatie met elkaar en heel soms ook wat intiemer, maar daar bleef het dan bij. Al had señorita Rubiera dat graag anders gezien.

Bruinsma zelf geeft niets om liefdesrelaties en leeft het liefst solitair. Liefde vindt hij maar onzin.  Rita Rubiéra was op het laatst wanhopig hierover en in combinatie met wat andere factoren is zij ietwat gedesillusioneerd naar Zwitserland vertrokken.

Rita Rubiéra zei hierover: "Charlie en ik zijn soms best intiem geweest samen. Maar hij is altijd met zaken bezig, altijd. In dat hoofd zit altijd zaken, zaken en nog eens zaken. We hadden het een keer gezellig en lagen naast elkaar in bed, allemaal fantastisch...maar dan zei-ie ineens "Zeg Riet, zouden we niet beter dat gebouw kunnen kopen of toch eerst maar deze en deze objecten afstoten? Wat denk jij?!? Dan zat hij gewoon over zaken te praten. Dat was ongelofelijk. Dan was voor mij de lol er alweer vanaf. Hoe verknal je een leuke relaxte avond? Ik zou zeggen: Vraag het Charlie Bruinsma."

 

                                                             Bruinsma revalideerde thuis 

Rita Rubiéra over Bruinsma: "Charlie kan ook een vrij lastig persoon zijn. Dat ondervonden een aantal mensen toen hij thuis in Blaricum in 2003 revalideerde na te zijn beschoten bij een straatroof in Milaan (Italië). Hij is geopereerd in een ziekenhuis in Milaan. Charlie werd één keer in zijn onderbuik en één keer in een onderste rib geraakt. Twee illegale Roemenen zijn dezelfde dag nog aangehouden in een kliniek omdat een van hun geholpen moest worden aan zijn gebroken neus. Charlie liep na de lunch vanuit het restaurant naar de auto van een van zijn zakelijke relaties om zijn zonnebril te pakken. Er kwamen twee mannen aanlopen en bedreigden Bruinsma; ze wilden geld hebben. Maar Bruinsma gaf de eerste straatrover een harde pegel op z'n neus, die hij daarbij brak. De tweede straatrover rende weg en die heeft toen twee keer Bruinsma geraakt met zijn pistool. Daarbij is Charlie in elkaar gezakt.

Een Italiaanse jonge vrouw die alles zag gebeuren kwam samen met de zakenrelaties van Bruinsma aangerend en stelde haar auto beschikbaar om hem naar het ziekenhuis te brengen. Zij wist het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Rita Rubiera, zijn voormalige rechterhand, werd een dag later opgebeld door Bruinsma zelf vanuit zijn ziekenhuiskamer. Hij had zijn zuster Fleur niet kunnen bereiken. Toen zijn Rita Rubiera en Fleur samen naar Milaan gevlogen om bij hem op bezoek te gaan.

Rita Rubiera vertelde: "Thuis in Blaricum revalideerde Charliea. Fleur woonde sinds 1998 samen met haar broer in diens huis. Er was een verpleegster (Hetty) uit Laren en die is precies anderhalve dag geweest, toen had zij er al genoeg van, want Charlie had natuurlijk weer lopen commanderen. Zij zei letterlijk tegen hem 'De groeten en je bekijkt het maar'. Maar Charlie kan stronteigenwijs zijn, daardoor is hij ook twee keer gevallen in huis. Dat was in het begin van zijn revalidatie. De eerste keer halverwege de trap en de tweede keer was 's nachts in de keuken. Hij heeft de halve nacht op de ijskoude keukenvloer gelegen, want hij kon zichzelf niet meer optrekken. Fleur vond hem 's ochtends en zij heeft toen ruim twee maanden naast hem in bed gelegen zodat hij tenminste in bed bleef.

Een dokter is ook een paar keer langs geweest totdat deze er ook genoeg van kreeg. Tegen de dokter werd gewoon gezegd 'dat de man het verkeerd zag en dat hijzelf wel bepaalde wat goed voor hem was', dus die man had er ook gauw schoon genoeg van. Tegen mij zei die dokter van "Succes met de patiënt. Het is onvoorstelbaar. Ik heb dit nog niet meegemaakt, wat een lastige man zeg"  Hij liep hoofdschuddend naar zijn auto hahaha."

 

Charlie Bruinsma jr. is absoluut een gentleman in de manier waarop hij met dames omgaat. 'A True Gentleman indeed'. Zijn Engelse moeder Fiona Collins heeft daar een groot aandeel in gehad. Zij heeft een British-Dutch gentleman van haar zoon gemaakt. 

Zij vond goede manieren, fatsoen, nette omgang met vrouwen en beleefdheid heel belangrijk. Dat gold voor alle vier haar kinderen.

__________________________________________________________________________

 

Foto's: Kleding van Lorenzo Cifonelli. (bron: www.cifonelli.com

Charlie Bruinsma jr. is een liefhebber van de strakke pakken en kleding van de Frans/Italiaanse modeontwerper Lorenzo Cifonelli.

Bruinsma draagt veel kleding van www.cifonelli.com

                                                                            

_______________________________________________________ 

www.ft.com

www.dailymail.co.uk

www.standard.co.uk

www.dailyexpress.co.uk

www.spectator.co.uk

www.independent.co.uk

www.gazetta.it

www.elsevier.nl

www.private-eye.co.uk/

www.telegraaf.nl

www.faz.net

www.geenstijl.nl

 (Kranten, bladen en sites die Bruinsma leest)

____________________________________________________________________________

Foto: Wolfgang Amadeus Mozart. Charlie Bruinsma jr. is een groot liefhebber van Mozart. De liefde voor Mozart heeft hij meegekregen van zijn moeder Fiona Collins. Van jongs af aan leerde zijn moeder hem om naar Mozart te luisteren. Zij leerde hem ook om de verschillen te horen tussen de ouvertures.

___________________________________________________________________________

 

 

  • Charlie Bruinsma jr. is van kleins af aan een liefhebber van het Duitse voetbal.
  • Zijn sympathie gaat uit naar Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Bruinsma's favoriete speler in zijn jeugd was de Duitse verdediger Hans-Peter Briegel.

 

_____________________________________________________________________________

 

   

   Dit was een favoriete horrorfilm van Charlie en zijn zuster Fleur, de film "Sleepy Hollow" met o.a. Johnny Depp en Christopher Walken.

http://youtu.be/nYHt8SdUj-U    (trailer)

Nadat Charlie op 9 februari 2003 gewond was geraakt bij een straatroof in Milaan (Italië), revalideerde hij thuis in Blaricum. Zijn zusje Fleur woonde sinds eind 1998 tot aan haar dood op 28 mei 2004, samen met haar broer in diens villa in Blaricum.

Tijdens de revalidatie sliep zij ruim twee maanden naast haar broer in zijn bed om ervoor te zorgen dat Charlie 's nachts niet uit bed zou vallen. Tijdens die periode keken zij 's avonds veel horrorfilms(?!) vanuit bed en "Sleepy Hollow" was daar een van.

________________________________________________________________________

    

Foto: De Franse acteur Alain Delon is een van de favoriete acteurs van Charlie Bruinsma jr.

 

Foto: Christopher Walken is de favoriete Amerikaanse acteur van Bruinsma.

 

   

    Foto: Rijk de Gooijer, de favoriete Nederlandse acteur van Charlie Bruinsma jr.

 ____________________________________________________________

 

Charlie Bruinsma jrs. favoriete voetbalclub is het Italiaanse Juventus uit Turijn. Van kinds af aan al. De zeer eigenzinnige Bruinsma heeft geen favoriete Nederlandse of Engelse voetbalclub (hoe eigenwijs is dat?!). Bruinsma houdt vooral van Duits en Italiaans voetbal.  Charlie Bruinsma jr. heeft in 2013 tezamen met een paar bevriende zakenlui uit The City of London, een aantal aandelen gekocht van Juventus, gewoon als hobby.

          

  Bruinsma's favoriete buitenlandse voetbalcoach is de Italiaan en voormalig Juventus coach Marcello Lippi (bovenstaande foto's). Geroemd vanwege zijn team discipline en tactisch inzicht.

____________________________________________________

Foto: Mr. de Groot (Dik Voormekaar Show).

Charlie Bruinsma jr. kon vroeger (nog steeds) perfect het Mr. de Groot stemmetje imiteren van De Dik voormekaar show. Nu zal Charlie niet blij zijn dat ik dit zeg, maar voilà :-)  Als zijn vader thuis weleens zijn stem verhief, dan zei Charlie met dat imitatie Mr. de Groot stemmetje altijd: 'Nou nou Ome Joop, zo kan-ie wel weer'. (Wat Bruinsma senior niet altijd leuk vond trouwens). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl